Startsida / Inlägg

Sveriges bäst klädde man?

av Patrik Brenning

Säg det lugn som varar. Det är dags att stålsätta sig för de närmaste dagarna kommer bli väldigt intressanta kring det svenska fotbollslandslaget.

Inom kort släppts Olof Lundhs bok ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” och det ska bli spännande att se hur den landar hos förbundet. För det delas ut kängor vill jag lova.

Ögnade boken under eftermiddagen och såväl förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson som förbundskapten Erik Hamrén och Players Manager Marcus Allbäck får några rejäla snytingar.

Karl-Erik Nilsson ja, förbundsordföranden som blev förvånad när skandalen kring Fifa briserade, stod vid Michel Platinis sida när mutorna kring honom rullades upp och till sist investerade hela sitt förtroendekapital i Gianni Infantino – som nu kan bli avstängd efter att ha försökt skicka ner Fifa i samma korrupta dynghåla som de legat i under det senaste decenniet. Heja vårt fega fotbollsförbund där all slags etik och moral är till salu så fort någon dinglar med en Europa League-final framför Friends Arenas utsvulltna käftar.

Annars har ju Erik Hamrén varit lika bekväm som Peter Crouch på ett ungdomdisco under de senaste veckorna. Det är ingen överdrift att säga att det verkar som om förbundskaptenen själv också tycker det är skönt att det är slut snart. Det är inte alls samma ängslighet och stridslystna inställning utan en betydligt mer bekväm Erik Hamrén.

Bekvämt har spelarna det också kan vi hoppas. Efter dagens förmiddagspass, bakom en halv kilometer svart tyg som förbundet plastat upp för att stoppa alla från att se träningspasset (det var inte jätteglada miner hos lokalbefolkningen när förbundsvakterna gick ronder runt träningsplanen och föste hem åskådarna), väntade gemensam middag med familjerna på Norrvikens Trädgårdar strax väster om Båstad. Räknar dock med att det var den ordinarie landslagskocken som lade upp laxen (de flög till och med med honom när de bodde på ett av Marseilles lyxigaste hotell för en träningslandskamp för ett par år sedan). Man kan ju inte äta vilken pytt i panna som helst liksom.

Annars är det absolut bästa med bilderna från kvällens evenemang att flickvännerna dök upp sådär ledigt uppklädda som sig bör till en finare kvällsmiddag i försommarsolen. Landslagsspelarna? Träningskläder, löparskor och sportsockor.

Dinner ✨

Ett foto publicerat av elinwass (@elinwass)

På order uppifrån kan vi ana men de kunde ju ha ansträngt sig lite. De har ju trots allt Sveriges bäst klädde man i truppen.

Nu ser det ut som i den där brytpunkten någonstans mellan mellanstadiet och högstadiet när alla tjejer tycker sig ha blivit vuxna men ingen av killarna ens förstår poängen med att  ha skosnören när det finns kardborreband. Det går ju fortare liksom.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB