Startsida / Inlägg

Träning i underjorden – också ett äventyr

av Jarkko Paivaniemi

Jag orkade inte uppdatera bloggen efter 3–5-förlusten mot Kanada. Inte för förlustens skull utan för att jag helt enkelt hade jobbat i 14 timmar i sträck och var totalt mörbultad i psyket.

Nu däremot, efter åtta timmars sömn och åter i Hartwall Arena, är det dags.

Morgonen har förflutit med en liten artikel om Ryan Getzlafs födelsedagsfirande natten innan matchen mot Finland. En grej som jag upptäckte i Iltalehti när jag gick ned till kiosken utanför hotellet. Här är den: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/hockeyvm/article14818031.ab

Nu har jag precis kommit tillbaka från Finlands eftermiddagsträning i den lilla underjordiska hallen som finns utanför Hartwall Arena.

Jarkko mötte Jarkko, blev det.

Immonen var en riktigt trevlig filur, lite väl skärpt i svaren kanske, men mysig. Ni ska få allt vad han sa så småningom. Att han är redo skjuta sönder Viktor Fasth i år igen är dock givet.

Hela det finska laget såg piggt ut under det 45 minuter långa passet. Harmonin fanns där trots kollapsen i gårdagens match. För tillfället håller finska Canal Plus på med en djuplodande analys av vad som gick fel. De pratar om felplacerade backar, små marginaler, trötthet och det ena med det sjuttiotredje.

Hur som helst – här är vad spelare och förbundskaptenen tänkte efter matchen: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/hockeyvm/article14816666.ab

Det om den matchen. Förutom en sak till. Stämningen i arenan när Finland körde över Kanada i den första perioden är bland det det mäktigaste jag varit med om. Hoppas verkligen vi får uppleva mer av det under VM.

Angående att jag inte ska jobba under VM 2013 växte sig ännu starkare efter gårdagen. En vecka i Helsingfors då vore mumma. Fick ett Facebook-meddelande från polaren, Reima i Sandviken, som också föreslog det. Har en känsla av att det skulle bli en… ehrm, go resa i så fall.

***

När man ska ta sig upp från den där lilla träningshallen under jord finns det en transport som arrangörerna har fixat. En liten golfbil som någon stackare (nåja) får köra journalister fram och tillbaka i.

Teemu (vilket vackert namn!) hette dagens chaffis. Här ett par bilder på honom och hans vrålåk.

***

Sedan fanns det en skylt på dörren in till Valio Arena, som den lilla hallen heter, med texten: ”Nuuskan käyttö harjoitushallissa on KIELLETTY”. Översatt: ”Använda snus i träningshallen är FÖRBJUDET”.

Jag kan härmed meddela att både Aftonbladets och Expressens utsända har brutit mot lagen.

Och till sist: de där jävla trapporna. Här är vägen från Valio till Hartwall Arena. Ni fattar, va?

***

Huomenna: en del om Finland–USA.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB