Startsida / Inlägg

Tv-fest på redaktionen – i morgon Slovakien

av Jarkko Paivaniemi

En mellandag direkt för Finland dag 2 av VM.

Jussi Jokinen var småskadad och vilade från dagens träning.

”Allt kan hända, men som det ser ut nu kan Jokinen spela mot Slovakien”, sa förbundskaptenen Jukka Jalonen vid lunchtid.

Coachen meddelade även att målet ska vaktas av Petri Vehanen, guldkeepern från fjolårets VM.

”Lehtonen spelade en strålande match mot Vitryssland. Nu är det Vehanens tur att spela strålande”, tyckte Jalonen.

Det är väntat – att starta samma målvakt i samtliga matcher är inte aktuell. Tänk på att det ska spelas tio matcher på 16 dagar om man når minst en semifinal.

Kari Lehtonen/Petri Vehanen kommer säkert att varva en bit in i turneringen och sedan får formen avgöra vem som tar förstaspaden.

Finlands motståndare i morgon (nedsläpp 15.00) Slovakien förlorade knappt mot Kanada i den första matchen (2–3). I årets VM saknas flera av profilerna som är skadade eller fortfarande spelar Stanley Cup, men truppen har i alla fall tre NHL-proffs i truppen: backarna Zdeno Chara, Boston Bruins och Andrej Sekera, Buffalo Sabres samt forwarden Tomas Kopecky, Florida Panthers.

***

Flera här på redaktionen tittar just nu på FA-cupfinalen i fotboll – 2–0 till Chelsea mot Liverpool alldeles nyss. Och nattchefen Kingfors är stökigare än normalt, och det säger inte så lite.

Jag väljer, eller försöker i alla fall, att blicka på två hockeymatcher i stället eftersom det är hockey jag ska redigera senare under kvällen/natten.

1. Stanley Cup-kvarten mellan Washington Capitals och NY Rangers. 1–0 efter den första perioden efter ett mäktig slagskott av Alexander Ovechkin som Henrik Lundqvist knappt hann reagera på. Och nu kvitterade Rangers Artem Anisimov precis i inledningen av den andra.

2. VM-mötet mellan Kanada och USA, 2–2 efter två perioder. USA är faktiskt snäppet vassare och leder skotten med 32–19. Därmed leder även Cam Ward, Carolina, målvaktsfajten mot Jimmy Howard, Detroit.

De två blir intressanta motståndare för Finland nästa vecka. De matcherna ser jag på plats.

***

Snart även dags för Tre Kronor mot Tjeckien.

Gick in med en slant på att de blågula vinner med minst två mål (odds: 2,30). Känns på förhand väldigt bra.

Till sist: Kom ihåg att köpa VM-bibeln om ni ännu inte gjort det. I morgon är sista försäljningsdagen. Maffiga 86 sidor om turneringen. Och mycket om Finland.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB