Startsida / Inlägg

En jävla smäll för handbollsindustrin

av Johan Flinck

Haft ett rätt långt, intressant snack med Tobias Karlsson nu på eftermiddagen. Kommer en text på det i morgon inför VM-kvalet.

I sin senaste blogg på förbundets hemsida berättar Karlsson för övrigt att han alltid duschar före match:

Ett par timmar kvar till match. Jag nollställer hjärnan genom att ta en dusch på hotellet. Som vanligt. Jag vill vara ren när jag kommer in på planen och blir smutsig.

På tal om att Karlsson och Gulldén bloggar förresten. Så sent som i oktober i fjol hävdes herrlandslagets omtalade twitterförbud. Nu får spelarna i uppdrag att blogga och de lär uppmuntras att twittra inifrån landslaget.

Utveckligen går förstås åt rätt håll ur mitt perspektiv men det är alltså rätt tvära kast.

Jag har aldrig sett maken till marknadsföring från förbundet kring en landskamp (eller två är det ju rättare sagt) som nu.

Med risk för att jag går i Lövgrens och förbundets ledband nu (genom att hjälpa dem att sälja in matcherna i morgon) men här, på denna länk, hittar ni hela matchprogrammet till i morgon som ni snyggt kan bläddra i digitalt. Och det kan väl inte vara fel att tipsa om ett väl genomarbetat matchprogram?

Andreas Nilsson, inte sällan rätt underhållande i sina svar, får frågan vilka tre saker han tar med sig till en öde ö.

– Snus. Om det finns eluttag tar jag med en mobil och laddare också. Annars tar jag en yxa och ett fiskespö.

***

Ringde för övrigt Lövgren nyss och möttes av ett asgarv från honom och människorna runt honom. Han var i Göteborg och de satt och såg rysarslutet på Tyskland-Polen i VM-playoff.

– Vi såg just Bielecki ”skjuta huvudet av” Heinevetter från 14 meter med en man mindre. Det var det värsta jag sett. 27-26 till tyskarna nu, utbrast Lövgren när han och de andra väl kom till sans.

Till slut blev det 29-28 till polackerna som därmed är vidare till VM.

Starkt av polackerna förstås, men Tyskland missar återigen ett och det är förstås en jävla smäll för handbollsindustrin. Supermakten missar därmed sitt andra raka mästerskap (dessutom tog man sig inte till OS 2012) och i förlängningen lär det synas i Bundesligaspelarnas lönekuvert, ja i andra lönekuvert också.

En smäll för Balkans bollunder också idag: Serbien tappade helt obegripligt ett åttamålsunderläge från första matchen hemma till förlust med tolv(!) i Tjeckien.

Serbernas förbundskapten Matic avgick omedelbart efter fiaskot med orden: ”Efter en sådan prestation är det min plikt att avgå”.

Nu går väl budet till Ljubomir Vranjes igen, va? Men han har väl annat att fundera kring just nu. Fast kanske kan han trycka in ett dubbeljobb i förhandlingarna med Flensburg om han väljer att nobba PSG och stanna kvar i Flensburg.

En tung smäll för Norge också i dag: norrbaggarna lyckades inte vända mot Österrike hemma trots storspel av Espen Christensen i målet (ska ha haft 67 procent i andra): 28-28 i dag och 54-56 totalt.

Jag lider med Professorn. Får väl se om han kan ta sig till Qatar ändå i januari. Om inte annat för podden skull. Hänger mycket på vilka sponsorer han kan dra fram i sommar och höst. Om han nu inte lyckas nästla sig in på en bjudresa igen…

Och frågan är om Professorn får behålla jobbet nu? För får Berge inte förlängt lär inte Kent-Harry heller göra det.

Ryssland också klara för VM. Slog som väntat ut Litauen.

I morgon avgörs resten och jag lät Tobias Karlsson tippa utgången. Karlssons val i fet stil:

Sverige-Rumänien (25-24 efter första)

Slovenien-Ungern (22-25)

Grekland-Makedonien (25-27)

Island-Bosnien (32-33)

Vitryssland-Montenegro (27-28)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB