Startsida / Inlägg

Vi måste höja våra röster för att höras!

av Hannah Widell

I dag är det internationella kvinnodagen. Jag skulle ha kommit den dagen och alltid fått höra att det skulle varit extra fint. När jag var liten firades den dagen stort och ofta var vi ute på någon viktig demonstration. Jag var stolt att fylla år så nära och framförallt för att den kändes som nästanmin då det var mitt beräknade nedkomstdatum.

Jag har den stora lyckan att vara uppvuxen med begåvade, starka och framgångsrika kvinnor. Jag har alltid fått höra att allt är möjligt och att jag kan göra och bli vad som helst. The sky is the limit. Jag fick tidigt lära mig tala med vuxna och vår mamma har alltid fört diskussioner med oss om allt. Det har gett mig och mina systrar en stark röst och framförallt vågar vi höja våra röster. Vår mamma har gett oss en bra självkänsla, ett gott självförtroende och ett starkt nej. Jag tror att det är nyckeln att ta sig fram i en mansdominerad värld.

Jag läser alla era kommentarer. Ni skriver så fint och ofta om att jag är en förebild. Jag blir så glad varje gång. Jag har alltid tänkt att om jag kan ingjuta lite mod i någon annan tjej, flicka, kvinna ja då har jag lyckats med mitt mediamojs. Förutom att få ha roligt och arbeta med det jag älskar är det därför jag gör det här.

Sen Amanda och jag startade vårt mediabolag Perfect Day har vi fått massor med jobbansökningar, nästan bara av kvinnor. De flesta tar chansen att starta på nytt, byta bransch, eller vill lära sig, jobba massor och så vidare. Anledningen varför de skickar till just oss är alltid den samma, att vi är två tjejer som har vågat starta eget. Jag älskar att ni ser det och jag älskar att ni vill vara med oss. Jag önskar också att vi hade en massa kapital att anställa en hel bunt av er som vill jobba hos oss. Vi pratade just om det härom dagen att vi önskade att vi hade en massa pengar så vi kunde dra i gång massor av projekt, testa nya förmågor och verkligen sätta en massa nya duktiga tjejer på mediakartan på olika sätt. Det är vår dröm.

Det som är viktigt är att vi hjälper varandra. Med allt från att se varandra, om något inte har en stark röst hjälpa till att höras och ge varandra chansen. Våra döttrar måste få en bra självkänsla, ett gott självförtroende och ett starkt nej. Det tror jag kommer göra skillnad!

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB