Man tager vad man haver chokladkakor!
avMan vet att man börjar bli frisk när man fördriver tiden med att baka kakor. Rosa fick välja mellan att göra påskpyssel, gå ner i affären och köpa mysig tidning eller baka kakor. Det blev kakor.
Ljuvligt goda faktiskt. Vi tog det som vi hade hemma och det var följande:
Rosas chokladkakor
120 gram smör (kan vara råsocker också)
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl mjöl
1/2 tesked bakpulver
1 nypa vaniljsocker
1 nypa salt
En kaka ljud bakchoklad (är det vad vi förr kallade blockchoklad?)
Vispa ihop smöret och sockret. När det är en fluffig kräm vispa ner ett ägg. Blanda alla torra ingredienser och vänd därefter ner dem i smörsmeten. Hacka chokladen och mojsa i den också. Ta fram ett bakpapper och lägg smeten på pappret som en korv. Rulla in kakkorven i bakpappret och lägg den i frysen i cirka en halvtimma. Ta ut korven, skär korven i 1 cm tjocka skivor som du lägger på en plåt med ganska stora mellanrum. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Om du inte har en gammelugn som jag utan en med varmluft kör 180 grader.Låt kakorna svalna på plåten.