Startsida / Inlägg

Världens godaste äppelkaka…

av Hannah Widell

åt jag hos några kompisar för lite sen. Kunde inte annat än att fråga efter receptet. Det visades vara mamma Marianne som hade bakat den. Förra veckan fick jag det finaste handskrivna brevet med det godaste receptet.

Här får ni av mig;

Mariannes äppelkaka

Pajdeg

3 dl mjöl

1 dl strö (socker)

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

175 gr smör

Smält smöret i en kastrull, rör samman alla ingredienserna och häll i smöret. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbara kanter) och på med skivade äpplen och kanel. Lätt som en plätt!!!

225° i ca 25 minuter

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB