Startsida / Inlägg

The höstlovs-roadtrip!

av Hannah Widell

Vi har varit på ett litet höstlov. Våra höstlovsplaner började i vanlig ordning att vi skulle spendera det på Gotland, precis som vi brukar. Men detta år sammanföll höstlov, allahelgona och någon form av cross-tävlingar så biljetterna var slut. När jag hade kommit över bitterheten över att Destination Gotland tydligen bestämmer när jag ska få vara på mitt landställe började vi göra andra planer.

Det blev Åre. Tanken på att bara kunna sätta sig i bilen och köra hela vägen kändes helt enkelt fantastisk. Så det skulle bli höstlov i Åre. Men när det började närma sig började köldgraderna dra sig neråt och tanken på att köra 100 mil för en snöig iskall weekend utan skidåkning kändes helt plötsligt sådär.

I onsdags (skulle åka torsdag) började vi smida nya planer. Gustav ringer från jobbet och har sett en höstlovsdeal på Groupon, pensionat i Malmköping med djungelbad som ingick i dealen. Jag gjorde en snabbgoogling och ringde tillbaka och sa kör bara, kör!

Torsdag förmiddag vaknar alla på ett strålande humör. Vi packar in oss i bilen och kör i väg mot Sörmland. Vi kommer fram till ett vackert rött stort hus ”Plevnagården” läser vi på skylten. Det ser stängt ut men när vi kommer in möts vi av en supertrevlig receptionist. Vi checkar in och inser att vi är nog ensamma på hotellet. Jag får ett skrattanfall då det känns som om vi är den där familjen i julkalendern för ett par år sen som skulle driva ett gammalt hotell ”Gyllene knorren”. Det stämmer vi är de enda boende och ja, det spökar. Det är ett känt spökhotell, gammalt militärsjukhus, ja den ekvationen kan ni räkna ut själva. Vi fick supergod mat och sen låg vi i våra sängar klockan 19.00 då restaurangen hade stängt och tittade på en liten, liten tv. Vi sov gott hela natten och efter att ha ätit frukost ensamma i den fina matsalen så packade vi ihop oss och drog till djungelbadet i Flen.

Djungeln bestod av en minipool med några palmer. Perfekt för Wilma. Rosa hoppade i 25 meterspoolen och tog simborgarmärket. Vi åt lunch på grillen i Flen och sen checkade vi in på Yxtaholms slott och lyxade oss järnet i det stora badkaret vi hade på rummet, gick långprommis, åt fyrarättersmiddag och sov som kungar.

Borta bra men hemma bäst. En underbar liten roadtrip med bad som tema kan man säga. Lite spök och lite slott. Bästa, bästa.

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Emma Lindström och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

  © Aftonbladet Hierta AB