Startsida / Inlägg

Julig cheesecake

av Hannah Widell

Igår laborerade vi fram julens godast cheesecake! Här kommer receptet:

6-8 port

100 g pepparkakor
100 g digestivekex
100 g smör
200 g vit choklad
250 g Philadelphia ost
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
250 g mascarponeost
1 burk hjortronsylt

Lägg kexen i en påse och mosa dem till det bara är smulor.
Smält smöret i en kastrull, häll i smulorna och blanda ordentligt. Ta en form med löstagbarbotten. Häll i blandningen i formen och platta ut den med händerna eller baksidan av en sked. Täck över och ställ in i kylskåpet medan du förbereder resten.
Rör ihop philadelphiaost, vispad grädde och mascarponeost i en stor bunke.
Vänd ner hjortronsylten i smeten
Fördela blandningen i kakformen.
Smält chokladen i en skål över ett kokande vattenbad. Rör under tiden chokladen smälter.
Avsluta med ett lager av den vita chokladkrämen i kakformen. Ställ in i kylskåpet igen och låt kakan svalna innan servering.
Ett tips: Sikta över lite kanel efteråt!

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB