Julig cheesecake
avIgår laborerade vi fram julens godast cheesecake! Här kommer receptet:
6-8 port
100 g pepparkakor
100 g digestivekex
100 g smör
200 g vit choklad
250 g Philadelphia ost
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
250 g mascarponeost
1 burk hjortronsylt
Lägg kexen i en påse och mosa dem till det bara är smulor.
Smält smöret i en kastrull, häll i smulorna och blanda ordentligt. Ta en form med löstagbarbotten. Häll i blandningen i formen och platta ut den med händerna eller baksidan av en sked. Täck över och ställ in i kylskåpet medan du förbereder resten.
Rör ihop philadelphiaost, vispad grädde och mascarponeost i en stor bunke.
Vänd ner hjortronsylten i smeten
Fördela blandningen i kakformen.
Smält chokladen i en skål över ett kokande vattenbad. Rör under tiden chokladen smälter.
Avsluta med ett lager av den vita chokladkrämen i kakformen. Ställ in i kylskåpet igen och låt kakan svalna innan servering.
Ett tips: Sikta över lite kanel efteråt!