Kärlek het som chili
avSåna här iskalla dagar vill jag bara laga härliga långkok. Här är min och Amandas Chili på högrev som vi bjöd David Hellenius och Peter Magnusson i vår första säsong. Världens godaste!
Cirka 4 port
1.5 kg Högrev
3 st gula lökar
1 paket bacon
2 st Jalapenos
2 msk Chipotle pasta
1 krm chiliflakes
3 klyftor Vitlök
2 msk tomatpuré
2 krm oregano
2 krm spiskummin
1 flaska murphy´s irish stout
1 flaska rödvin
Skär högrevet i grytbitar, bryn sedan köttet och lägg i en djup gryta. Slå på lite vatten i pannan och häll i grytan för att ta vara på alla smaker. Stek sedan lök och bacon och häll i tillsammans med köttet. Slå på en skvätt av ölet och vinet, så det täcker köttet. Smaksätt med jalapenos, chipotle pasta, vitlök, chiliflakes, oregano, spiskummin och tomatpuré. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Nu får grytan stå och puttra för sig själv, ju längre desto bättre. Slå på öl och vin efter hand som vätskan kokar bort. När köttet börjar falla sönder är det mört och grytan kan serveras.
Salsa
4 st Tomater
1 st Gul lök
1 kruka Koriander
2 klyftor vitlök
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Skär tomater och lök i små fina bitar. Tillsätt olivolja, vitlök, salt och peppar. Grovhacka koriander och rör i.
Guacamole
3 st Avokados
2 klyftor vitlök
1 dl Creme fraishe
1 st chili
0.5 st lime
0.5 st silver lök
Mosa avokadon, tillsätt creme fraishe och finhackad lök. Pressa i vitlök och lime, smaka av med chili, salt och peppar.