DEN pajdegen
avDet här är den ultimata pajdegen tycker jag. Jag vet att jag har tjatat om den innan men den tål att tjatas om igen och igen. Den finns i min och Amandas kokbok Magisk sommar då i skepnad av en äppelpaj.
I går gjorde jag den med färska jordgubbar.
Så här:
175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner samtliga ingredienser i kastrullen. Häll ut degbollen i en form och tumma ut den i formen så att den får lite kant.
Skär ner jordgubbar över degen. Sockra lite lätt.
In med pajen i ugnen i 25 minuter. Serveras ljummen eller avsvalnad med vanlijsås (jag körde Keldas i går). Supernekelt och supersmarr. Hemligheten som gör denna alldeles extra god är att man gör den varm i kastrullen vilket gör den lite extra knäckig och att saltet blir en så god mix till det söta och syrliga.
Jag gör den med jordgubbar, rabarber, blåbär, hallon och äpplen. Lika gos i varje smak.