Startsida / Inlägg

Middagstips!

av Hannah Widell
bild[4]

För några dagar sen kom jag på att vi typ bara ätit kött den senaste tiden. I bland tar de ju stopp när man har grillat som en galning och man måste hitta på något annat. Så jag gjorde en kycklingrätt som blev supersmarrig.

Så här:

4 pers

4-6 kycklingfiléer

Ta dem och snitta dem under till så att de blir större och banka dem med något hårt. De ska likan lövbiffar med än kycklingfiléer. Lägg dem på ett fat och ringla över olivolja. Salta och peppra. Riv över färsk ingefära. Pressa några limeklyftor och om du vill ha lite hetta några chiliflakes. Grilla dessa!

1 pkt pasta av valfri bra sort

1 kruka med färsk persilja

1 1/2 parmesanost

Koka pastan, hacka persilja och finriv parmesanen. Gör en liten pastadressing av olivolja, citron, salt, peppar och italiensk salladskrydda. Lägg den kokta pastan i en vacker skål och häll över oljan. Lägg osten och persiljan i en skål bredvid. Servera kyckling, pasta och så får alla ta så mycket parmesanoch persiljeströssel de vill över pastan. Kan vara trevligt att ställa fram olivolja, svartpeppar och flingsalt på bordet. Enkelt och gott!

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
  • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

  © Aftonbladet Hierta AB