Startsida / Inlägg

Babylon Bombs trummis i fallolycka

av Mattias Kling
Babylon Bombs (Swaint längst till vänster).

Det svenska bandets trumslagare Swaint råkade ut för en allvarlig incident under bandet spelning i tyska Lichtenfels.

Inför dryga 700 personer anordnade gruppen släppfest för skivan ”Babylon’s burning”, när olyckan var framme. 

Så här berättar basisten Ricky om det inträffade:

”Allt var kanonarrangerat, men på soundcheck märkte vi att det inte var något skydd eller räcke bakom trummisen.

(…)
Vi smäller igång vårat set med full energi och publiken är helt med på noterna. I slutet av tredjelåten ställer sig Swaint upp bakom trummorna och tar emot publikens jubel. När han sen ska sätta sig ner har stolen halkat snett och han faller handlöst två meter ner på ryggen. Jag, som verkar vara den enda som märker detta, springer direkt av och runt bakom scenen. Där hittar jag 
Swaint som ligger helt stilla och säger att han tror att han kommer att dö. Jag slänger basen och rycker tag i närmsta människa och skriker åt honom att ringa ambulans. Nu har även resten av bandet gått av scen och publiken börjar skrika efter oss. Hela bandet sitter och försöker hålla Swaint i medvetande medan vi väntar på ambulansen. Ambulansen kommer, ingen kan ett ord engelska. Dom tar med honom till sjukhuset och vi får åka efter. Ingen aning om han kommer överleva eller inte.

(…)

Väl framme blir Swaint röntgad och får alla möjliga droger för att lindra smärtan. Vi har befunnit oss på sjukhuset hela helgen och vakat över honom, men vi vet ännu inte hur pass återställd han kommer att bli. Just nu ligger han på en ryggklinik i Tyskland och vi hoppas att han får sjuktransport hem om en vecka. Självklart kommer den fortsatta turnén och den planerade videoinspelningen att få vänta.”

Babylon Bombs senaste skiva ”Babylon’s burning” är inspelad i legendariska Polarstudion i Stockholm och släpptes den 23 oktober.

Videon till singelspåret ”Liberation” går att beskåda nedan.

Bandet uppdaterade i natt sin MySpace-sida med beskedet att Swaint brutit ryggraden och tvingas genomgå flera operationer på sjukhuset i Tyskland. Preliminärt kommer han dock kunna återuppta trummandet igen efter rehabilitering, var läkarnas prognos.

Bandet kommer nu att göra i alla fall en spelning, i Skövde den 10 december, med en ersättare på trumstolen. Framträdandet på Rock The Night i Köpenhamn fem dagar tidigare är dock inställt.

Alla lyckönskningar till Swaint och hopp om snart tillfrisknande, levereras härmed.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB