Startsida / Inlägg

Electric Boys på miniturné

av Mattias Kling
Electric Boys

Den återformaterade grooveplutonen från huvudstaden ämnar ta sin funk ’o metal carpet ride till folket i mitten av december. Gruppen gör två uppvärmningsspelningar i Örnsköldsvik och Norrköping (11 och 13 december), innan det blir stora scener som förband till Alice Cooper (14 i Göteborg och 15 i Västerås). Sedan avslutas kalaset med ett eget framträdande i Sundsvall den 19 innan det är dags att plugga ur för julledigt.

Och som om det inte var nog befinner sig kvartetten just nu i studion och spelar in materialet till en comebackplatta (gruppens första med färskt material sedan 1994 års ”Freewheelin’”) som väntas släppas i slutet av februari.

– Det blir en klassisk Electric Boys-platta med riff för dem som vill spela luftgitarr, melodier för dem som vill sjunga och ett sväng som kommer få folk att dansa som dårar, kommenterar frontmannen Conny Bloom (som har aviserat ett besök som gästbloggare här under månaden) det nya materialet.

Här nedan kan ni spana in ett klipp med 2009 års upplaga av gruppen, filmat på Peace & Love i Borlänge i somras.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB