Startsida / Inlägg

Topp tre vid tre: Anders Jakobson (Coldworker)

av Mattias Kling
Anders Jakobson

Topp 3 Rush-referenser i filmer 2009:

1. ”I love you, man!”

Vem i produktionen av ”I love you, man!” lyckades övertala producenterna att bygga en hel film runt Rush? Filmen innehåller ju nästan BARA Rush-referenser. Paul Rudd försöker övertala Rashida Jones om hur grym ”Limelight” är när han inte jammar och ”slappin’ da bass” till ”Tom Sawyer” tillsammans med Jason Segel. Och för att runda av det på lämpligast sätt, gör powertrion ett självklart gästspel i filmen. Ett måste för Rush-fans!

2. ”Fanboys”

Den här filmen refererar så klart mest till ”Star wars” och ”Star trek” men i Hutchs (Dan Foglers) Millennium Falcon-liknande skåpbil finns alltid en Rush-kassett redo att petas in i bandaren för att peppa bilägaren inför de äventyr som väntar i denna underhållande nördfilm.

3. ”White noise: The light”

Okej, nu blev det problem. Det fanns bara två filmer med Rush-referenser från 2009 så jag får backa några år till denna little known uppföljare till en Michael Keaton-skräckis. ”White Noise: The light” är långt ifrån det läskigaste man sett, men det finns en barnkör som sjunger Rushs ”The spirit of radio” vilket skickar kalla kårar längs ryggraden…

Anders Jakobson, 36 år, spelar death och grind i Coldworker, ”jobbar med data”, skriver om musik och film i Nerikes Allehanda och på egna sajten DVDKritik.se där ovanstående och många andra filmer finns recenserade. Såg under 2009 Metallica live för första gången sedan Solnahallen 1988 och gillade det!

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB