Startsida / Inlägg

Topp tre vid tre: Johan Olsson (Dead By April)

av Mattias Kling
Johan Olsson (DBA)

De tre skönaste människorna jag träffat 2009:

1. Christian Stevenson

En av dom ansvariga på Monster Energy i Europa och en totalt galen snubbe! Inget är konstigt och han är alltid i centrumet på sina historier, idéer och skämt. Tog med hela Dead By April till Gauchos i London för den bästa stek jag någonsin ätit, classy place om man säger så! Dagen innan stod samma snubbe sketfull i en glittergrön sparkdräkt och skrek halsen av sig till Avenged Sevenfold med oss på Sonisphere UK.

2. Jon Stockman (Karnivool)

Australiensiska Karnivool är ett av dom bättre och skönare banden jag träffat på i mitt liv. Totalt avslappnade och goa grabbar som älskar musik och vill ha kul. Blev många bläckor tillsammans på höstens Englandsturnè. Skönast är dock bassisten Jon, som för övrigt övertalade Benji i Skindred att ”bränna bort” hans sugmärke på halsen (eller egentligen maskera det som ett brännsår med en cigarett) för hans fästmö skulle komma och hälsa på. ”Om jag brännt mig är jag ju bara dum, annars måste jag ju förklara skit.” (Länk.)

3. Tomt’n (Roddare för Meshuggah, Crucified Barbara mfl)

När vi spelade i Eskilstuna med bla Crucified hade undertecknad glömt sin strömkabel till förstärkaren och fick låna från denna oerhört sympatiska norrlänning, som det var första gången vi formellt träffade med en lapp som löd ”Lämna i hotellreceptionen, puss på pelvis”. Kvällen slutade med att jag, Tomt’n och vår turnémanager Olle satt på vårt rum, drog i oss bärs och snackade flummig musik till runt sex på morgonen.

Johan Olsson, 27, spelar i rockbandet Dead by April. Han är en engagerad, sarkastisk ordbajsare som gärna tillbringar tid på så mycket han bara hinner när han inte sysslar med musiken samt gärna skriver presentationer av sig själv som mest liknar en halvtafflig kontaktannons.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB