Startsida / Inlägg

Topp tre vid tre: Per Magnusson (Aftonbladet/The Sonnets)

av Mattias Kling

Per Magnusson

Tre otippade stilikoner 2009:

Christer Pettersson

1. Christer Pettersson

Svenska män har länge velat se ut som Ian Wachtmeister. I år tvärvände det när en amé av rutiga skjortor, oformliga skinnjackor och otvättade hår kom över oss. Som journalisten Johan Wirfält uttryckte saken när jag intervjuade honom i ärendet: ”Hela idén med Christer Pettersson-looken är att det ska se ut som man klivit upp ur ett soprum och vaknat på en bänk nånstans”.

Ralf Gyllenhammar

2. Ralf Gyllenhammar (Mustasch).  

Inte kunde vi ana att detta var vad Mustaschkampen skulle leda till. Men mustaschen är det nya skägget. Vilket säkerligen låter fånigt i öronen på er ganska stenhårda Mattias Kling-läsare som gissningsvis började experimentera med ansiktsbehåring långt innan vi andra fick hår på hjässan.   

Skogsmulle

3. Skogsmulle. 

Kanske är naturromantiken en motreaktion mot ängslig storstadsmentalitet, twitter och svininfluensa-smittade tunnelbanevagnar. I år har friluftsmodet med ryggsäcken Kånken och märket Fjällräven knatande i täten gjort succé hela vägen till New York.     

Per Magnusson, 29 år, skriver och pratar om popkultur i Aftonbladet”SVT Hype” och Sonic. Hans största bedrift 2009 är att samtidigt ha lyckats slutföra inspelningen av en skiva med sitt eget bandThe Sonnets. Det tog bara tre år.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB