Startsida / Inlägg

Veckans recensioner

av Mattias Kling
Rob Zombie

++

Rob Zombie

Hellbilly deluxe 2

Roadrunner/Warner/ADA

METAL Att Robban fixar uppföljarbiffen blev tydligt redan med förra årets ”Halloween 2”, en brutal utdikning av Michael Myers förvrängda sinne. Lika inträngande blir det emellertid inte när 45-åringen vidareutvecklar sin egen solodebut från 1998. För även om ”Hellbilly deluxe 2” är morskare än den alltför välryktade ”Educated horses” har den svårt att återanvända originalets industriella mutantblues och leverera den i ny skepnad. Det glimrar till ibland, som i fräcka ”Jesus Frankenstein”, men alltför ofta verkar Zombie mer vara intresserad av ett coolt paket än ett pråligt innehåll. Hellbilly delight, kanske?

Bästa spår: ”Jesus Frankenstein”.

Mattias Kling

Overkill

 

+++

Overkill

Ironbound

Nuclear Blast/Warner/ADA

METAL Det mest imponerande är inte att veteranerna – försvarliga 29 år efter formationen – ännu har stadigt schvung i avstampet. Utan mest slående med utgåva nummer 15 är att Overkill alltjämt lyckas hålla sin värdighetsthrash så relevant. Detta är speciellt tydligt i öppningskvartetten, där ”The green and black” känns hälften så lång som sina åtta minuter och där Motörhead-rappa ”Bring me the night” är en mustig nackknäckare. Tyvärr räcker inte livligheten albumet igenom. Och även om det inte är något fel på vare sig ”The SRC” eller ”Endless war” så glider dessa mer förbi som lugnande besked än som rejäla skrällar.

Bästa spår: ”The goal is your soul”.

Mattias Kling

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB