Startsida / Inlägg

Veckans recensioner

av Mattias Kling

Publicerade i fredags den 5 februari på ett eller annat sätt via Aftonbladets riktiga kanaler.

Enjoy, lika fullt.

Fear Factory

 

++

Fear Factory

Mechanize

AFM/Sound Pollution

INDUSTRIMETAL Ironiskt är att en grupp som för 15-talet år sedan sågs som en futuristisk spjutspetsensemble i dag känns nästan lika Hedenhös som ordet ”cyber”. Men det är också ett bevis på hur illa Fear Factorys musik har åldrats. Återföreningen av frontduon Bell/Cazarez samt helt nytt blod i rytmsektionen får ändå ses som en halv framgång. Speciellt är de återkommande Meshuggah-matematiska inslagen som gjorda för Gene Hoglans övermänskligt perfekta trumsignaturer, men även ett rakt igenom aggressivt utförande gör ”Mechanize” till en oväntat vital comeback. Även om ett svagt mellanparti sänker helhetsintrycket till det godkända.

Bästa spår: ”Final exit”.

Mattias Kling

 

Gamma Ray

 

++

Gamma Ray

To the metal

Ear Music/Playground

METAL Som ambassadör för den mest traditionstyngda kraftmetallen är Kai Hansens position närmast ohotad. Men det är också en hederstitel med ansvar, och den medför att ex-pumpan denna gång kallar in gamle Helloween-kollegan Michael Kiske på ”All you need to know” samt att han i titelspåret bjuder en Judas Priest-pastisch på gränsen till plagiat. Som konservativa muntrationsleverantörer är emellertid Gamma Ray ständigt över standard. När det gäller fartfyllda ostrullar fungerar ”Rise” och ”Shine forever” som ljudliga kaloribomber, medan ”No need to cry” är en balladavslutning som mynnar ut i en Queen-pampig final. Det är gott, men långt ifrån strålande.

Bästa spår: ”Mother angel”.

Mattias Kling

 

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB