Startsida / Inlägg

Veckans recensioner

av Mattias Kling
De Lyckliga Kompisarna

**

De Lyckliga Kompisarna

Hugos sång lp

Wild Kingdom/Sound Pollution

PUNK Inom en genre som i alla fall i teorin bygger på uppror kan ren munterhet också vara en provokation i sig. Och på så sätt är comebacktruppen upprörande som få. De Lyckliga Kompisarna trallar sig igenom spår som ”Göteborg city golf”, ”Hugos sång” eller ”Fylle-sms till FRA” med en frejdig energi som om det åter stod 1991 i almanackan och folkölen bubblade i näsan. Jo, jag tackar. Som inställsamma smekningar av nostalginerven fyller därmed många stycken sin funktion, men jag saknar ändå att Mart Hällgren bättre tog tillvara det vemod som ständigt lurar i bakgrunden. Glatt är inte alltid rätt.

Bästa spår: ”Tidsportalen”

Dillinger Escape Plan

***

The Dillinger Escape Plan

Option paralysis

Season Of Mist/Sound Pollution

MATHCORE Att kvintetten gör musik som bäst beskrivs med en bokstavsdiagnos är ingen omvälvande nyhet. Den är ständigt labil, växlar mellan teoretiskt finlir och praktisk brutalitet och ger här oförutsägbarheten tio nya definitioner. Denna kreativa rastlöshet är emellertid inte enbart av godo. Uttrycksvidden gör att rent fantastiska partier följs upp av avsnitt som är så irriterande att man helst vill örfila upp dem, ofta i en och samma låt. Därför funkar ”Option paralysis” bäst när albumet avnjuts i stramt hållna portioner, allt för att hålla hyperaktiviteten i schack.

Bästa spår: ”Widower”.

 

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB