Startsida / Inlägg

Veckans recensioner

av Mattias Kling
Saxon

:+++:

Saxon

Call to arms

UDR/Playground

METAL Omslaget visar en rekryteringsposter från första världskriget, men kommer svårligen att locka gigantiska skaror till rättning i leden. Vilket är synd i sig – speciellt då veterantruppen nu åter har en ambition som ligger närmare det karriärsäkrande tidiga åttiotalet än de, mer episkt famlande, sentida alstren. Valet att till stor del spela in materialet live i studion gör att resultatet andas och sprakar av en glöd som bandet inte har uppvisat i skivformatet på länge. Så imponeras när stålhjulen snurrar. Att album nummer 19 fortfarande är något att räkna med. Det är aldrig för sent att ta värvning i beundrararmén.

Bästa spår: ”Afterburner”.

Doctor Midnight & The Mercy Cult

:++:

Doctor Midnight & The Mercy Cult

I declare: Treason

Season Of Mist/Sound Pollution

ROCK/METAL Barmhärtighetskulten ämnar enligt programförklaringen begå myteri mot musikvärldens föreställningar, men lyckas mest förråda tanken om att ett album bör bestå av riktigt bra låtar. För sådana är det ont om på jungfruförkunnelsen. I stället virrar Hasse Helvete och hans besättning – cv-meriterad hos bland andra Marilyn Manson, Extol och Satyricon – bort sig på en färd där det mest förenande är bristen på ett tydligt mål. Auktoritetsfientligheten må vara berömvärd, men samtidigt behövs det mer bestämd styrning för att starta en egentlig scenrevolution.

Bästa spår: ”Blame is the game”.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB