Startsida / Inlägg

Veckans recensioner: Cannibal Corpse och Soulfly

av Mattias Kling
Cannibal Corpse ”Torture”

:+++:

Cannibal Corpse

Torture

Metal Blade/Border

DEATH METAL Prestationen handlar inte lika mycket om att försöka återuppfinna hjulet som att säkerställa att det rullar friktionsfritt. Under sådana förutsättningar blir rutten självfallet bekväm, på gränsen till lugnande. När det gäller att förvalta och på sin höjd skruva i detaljerna är det emellertid raksträcka från start till målgång. Vare sig det handlar om rappa hastighetsutfall likt ”As deep as the knife will go” och ”Rabid” eller om långsamt malande cruisingpassager som ”Scourge of iron” är Cannibal Corpses tolfte studiomodell tveklöst dödsmetall med nitroglycerin i blodet och svartkrut i avföringen. Full rulle, så att säga.

Bästa spår: ”Demented aggression”.

Soulfly ”Enslaved”

:++:

Soulfly

Enslaved

Roadrunner/ADA/Warner

METAL Det vore kinkigt att ens detaljanmärka på den kreativa kapaciteten. Mindre än ett år efter releasen av Cavalera Conspiracys andra album är storebror Max tillbaka med ett nytt alster med huvudsysslan efter avhoppet från Sepultura – och allt torde därmed vara frid och fröjd. Nu finns det emellertid omständigheter som gör att cd nummer åtta inte är en direkt fängslande utgåva. Helt i linje med Soulflys sentida konsekvenstrend går riffandet ofta på tomgång och även om leadspåret ”World scum” blickar lystet mot Napalm Death förmår inte ens detta stycke att lyfta. Lösningen: Jobba hårdare. Sålla bland idéerna. Och se till att kvantitet och kvalitet befinner sig på samma nivå.

Bästa spår: ”Revengeance”.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB