Startsida / Inlägg

Your disease will perish In Flames

av Mattias Kling
Fuck-Cancer-Bearman-Cartoons-Large

Ni får ursäkta om jag inleder veckan på ett lite allvarligare sätt. Som inte hyllar, dissar eller försöker ta kvällstidningsenkla poänger på någon annans bekostnad – utan pratar allvar.

För det är det som vi talar om. En sjukdom som kan ta många skepnader, men som i realiteten berör och drabbar.

Låt mig för en stund prata om cancer. Du känner någon som är eller har varit drabbad, jag gör det. Den stora kräftan är en angelägenhet för alla, oavsett om man själv fått diagnosen eller om någon i ens närhet har fått den.

Det finns så mycket en som enskild kan göra för att försäkra sig mot Det versala C:t, likväl finns det ingen garanti eller ens något plåster som kan förhindra dess uppkomst eller närvaro. Hey, jag slutade röka cigaretter efter 25 år med röda och goda Marlboro i januari i år och oddsen för att mina lungor ser ut som en tumörhärd är överhängande. Jag vet inte – just i detta förbättrande stadie väljer jag för stunden okunskap – men jag har definitivt gjort mig själv en rejäl otjänst genom att stå vid min last så länge.

Det är mitt eget fel. Konsekvenser som jag måhända får ta vad det lider.

Emellertid – det finns så många som står inför den där diagnosen som inte har gjort lika usla val som yours truly. Och oavsett vad än orsakerna må vara bör vi stödja dem alla i dess kamp. Speciellt när vi pratar om barn.

Några som står upp i striden är In Flames. I samarbete med Barncancerfonden har bandet startat en insamling för att stoppa … ja, exakt vad torde väl inte vara någon gåta.

I dag är det löning för de som är privilegierade nog att vara löntagare. Därför finns det ingen som helst anledning att inte visa generositet mot dem som så behöver. Jag bidrar med 500 kronor, var och en skänker efter förmåga och samvete.

Du hittar The Jester’s Gift här.

Fotnot: Göteborgsbandet befinner sig just nu i Berlins Hansastudio (U2, Depeche Mode, Marillion med många flera) för att spela in uppföljaren till ”Sounds of a playground fading”, som släpptes 2011. Det ryktas om att kvintetten i kommande veckoslut får besök av en skribent och en fotograf från en ganska stor kvällstidning. Men mer om det senare.

IF_bcf_2014
at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB