Startsida / Inlägg

”Game of thrones”-stjärnan kråmar sig för Savage Messiah

av Mattias Kling
Savage Messiah under inspelningen av videon till ”Hellblazer”. Bilden är helt ogenerat norpad från gruppens Facebooksida.
Savage Messiah under inspelningen av videon till ”Hellblazer”. Bilden är helt ogenerat norpad från gruppens Facebooksida.

Handen på hjärtat här: jag tröttnade väldigt snabbt på HBO:s succéserie när den börjades visas för snart tre år sedan. Vet egentligen inte riktigt varför. Det blev liksom så att jag inte på allvar slukades upp av George R R Martins skabrösa skröna om landet Westeros och förvecklingarna där. Jag bara … glömde bort att titta och så var det med det. Tilläggas bör att jag i alla fall hade ambitionen att korrigera detta i efterhand. Och under julfirandet i London 2012 köpte jag hela första säsongen i en tjusig dvd-box med planen att göra om och göra rätt och låta mig tvingas av min småländska snålhet att faktiskt ta del av kultur jag betalat dyrt för, men även det med föga resultat. Närmare 14 månader senare ligger låduslingen fortfarande i ”ska ta tag i”-högen på tv-bänken och lär väl där förbli – i fortfarande inplastat skick.

Nåväl. Såväl Martins böcker som tv-serien ”Game of thrones” har likväl gjort sitt avtryck i den moderna metalvärlden. Exempelvis Avenged Sevenfold hämtade inspiration ifrån dess sagovärld till senaste utgåvan ”Hail to the king”, medan brittiska Savage Messiah går ett steg längre i bildsättningen av nya låten ”Hellblazer”.

Pixie Le Knot som Kayla i ”Game of thrones” – ingen stretchövning att prova hemma, direkt.
Pixie Le Knot som Kayla i ”Game of thrones” – ingen stretchövning att prova hemma, direkt.

I videon har de nämligen kallat in väldigt viga Pixie Lee Knot, som får möjlighet att vrida sig ut och in till tonerna av en ganska så traditionell heavy/thrash-hybrid. Låten är det tredje smakprovet från bandets fjärde studioalbum ”The fateful dark”, som beräknas vara i butik den 10 mars via Earache.

– Det är en låt som ger en bra bild av vårt sound, hälsar frontmannen Dave Silver. Den är melodiös, tung, catchy och späckad med gitarrsolon. Vi har försökt få till ett Uriah Heep-liknande groove som vi hoppas att ni gillar.

Låter detta intressant går det att provsmaka vidare på ”The faithful dark” via låtarna ”Minority of one” och ”Cross of Babylon”, som båda finns tillgängliga för gratislyssning via skivbolagets Youtubesida.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB