Startsida / Inlägg

Sluta regndeppa: Lyssna på juni månads tuffaste musik i stället

av Mattias Kling

35564460 Tänk – ännu en månad till ända. Låt vara för att det har varit en säsongstypiskt turbulent sådan – det känns som att det bara var i går som jag lämnade min Meshuggah-recension till nöjesredigerarna (strax efter midnatt den 1 juni) och började fundera över recensionplanerna för då strax stundande Sweden Rock. Men nog har det snurrat på. Förutom en traditionell tyckarrunda nere i Blekinge – med största sannolikhet den sista jag besöker i rollen som betald recensent – har jag även hunnit se ZZ Top på Gröna Lund, Slayers rakt igenom omtumlande fantastiska klubbgig på KB i Malmö samt lyckats plana ut månaden tillsammans med bland andra Iron Maiden, Anthrax, Bad Religion, Bombus och Clutch på ett bedrövelseregnigt Bråvalla. För att nämna något som har upptagit uppmärksamheten sedan sist. Så, tacka fan för att juni har gått undan. Så som det brukar vara. Men nu ämnar jag knyta ihop påsen om detta. Med att bjuda på en genomgång av något av det tuffaste och mest hörvärda som har släppts under den gångna perioden. Vilket ju i och för sig inte har varit fy skam. Judas Priest har fortsatt att trissa upp intresset inför sitt kommande albumsläpp ”Redeemer of souls” med ännu ett färskt spår, världens bästa Mastodon presenterat ännu ett praktverk via ”Once more ’round the sun”, Ice-T:s Body Count bjussat på ännu en stadig laddning machokorkad actionmosh, medan såväl Rise Against som The Gaslight Anthem och In Flames serverat försmaker på sådant som komma ska. Och så får det väl vara med det. Bara att klicka och lyssna och förhoppningsvis hitta något som faller i smaken. Mycket nöje. Fotnot: Spotifyanvändare kan i stället ta del av utvalet precis och exakt här.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB