Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Räddande ängel

av Helle Klein

I dag har jag varit på föredragsturné i Karlstad. Nästan överallt mötte jag människor som var väldigt frågande inför den överdrivna reaktionen från den israeliska regeringen mot Aftonbladet och Sveriges regering.

Nu var om en räddande ängel jag egentligen tänkte skriva…

Jag använde mig nämligen för första gången av sms-biljett på tåget till och från Karlstad. När jag vid 20-tiden i kväll satte mig på tåget tillbaka från Karlstad upptäckte jag att min mobiltelefons batteri i princip var helt slut. Hjälp hur ska jag kunna visa upp min sms-biljett om mobilen inte fungerar?

Konduktören kom lyckligtvis tidigt till min vagn så jag hann visa honom min biljett men sen visste jag ju att jag skulle byta tåg i Hallsberg och för den sista sträckan gällde ny sms-biljett och mitt batteri skulle omöjligen räcka så länge.

– Jag ska också till Stockholm så du kan sända över ditt sms till min mobil så har du biljetten att visa, säger plötsligt en ung värmlandstjej.

Så himla schysst!

Det visade sig sen att vi dessutom hade fått platserna bredvid varandra på tåget från Hallsberg till Stockholm.

En räddande ängel från Munkfors.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB