Startsida / Inlägg

Min bästa framtid

av Linnea Molander

Den här veckan har jag infört en ny morgonrutin. Varje morgon sitter jag i 20 minuter och skriver om min bästa framtid. Jag vill nämligen bli bättre på att drömma stort, förtydliga min mål och provleva mitt drömliv i fantasin. Jag skriver om en framtid som coach, föreläsare och författare där jag bor i Stockholm under våren och sommaren, New York på hösten och på Bali eller något annat varmt ställe på vintern, vilka människor jag vill ha i mitt liv och hur jag mår, känner mig och tänker och hur en dag i det livet skulle se ut, kännas och vara.

Det är fascinerande att upptäckta hur trögt det går i början, men vilket flow det blir när spärren släpper och man slutar tänka ”jaha, hur skulle det gå till tänkte du?” eller bedöma huruvida det jag drömmer om är möjligt eller ej. Övningen går ju inte ut på att ta reda på hur, bara vad. Det coola är att vad leder till hur. Effekterna av den här övningen har testats i olika studier som visat att den stärker förmågan till optimistiskt tänkande, ger en tydligare bild av dina mål och ökar tron på att du kan nå dem.

tekopp

Det är så lätt att avfärda sina drömmar som ouppnåeliga men genom att i detalj föreställa dig hur livet skulle kunna vara kommer den bästa framtiden närmare och känns mer verklig och nåbar. Dessutom ökar det välbefinnandet på ett tokigt effektivt sätt att skriva om din bästa framtid.  Efter bara 20 minuters skrivande under fyra dagar fick försökspersonerna i en studie en omedelbar höjning av välbefinnandet som höll i sig i flera veckor efteråt! Och jag kan bara hålla med, detta är en fantastisk start på dagen! Prova!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB