Startsida / Inlägg

Vänlighet

av Linnea Molander

Jag blir alltid förbryllad av inställningen att en god gärning blir mindre god om du själv också mår bra av dem. ”Du skänker ju bara pengar för att du ska må bra själv”. Som om pengarna, eller handlingen skulle bli mindre värda av att man mår bra själv när man ger. Det låter ju helt bakvänt, två glada människor är väl alltid bättre än en? Jag blir dessutom betydligt hellre hjälpt av någon som mår bra av att hjälpa mig än någon som lider av det.

Enligt lyckoforskningen är vänlighet, hjälpsamhet eller random acts of kindness som det kallas också ett effektivt sätt att öka ditt välbefinnande. Vi är programmerade att tycka om att hjälpa varandra. Både du, den du hjälper och alla som får höra talas om hjälpsamheten mår bättre!

Kika på filmen och prova själv så förstår du varför.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB