Startsida / Inlägg

Chokladlycka

av Linnea Molander
bild-36

Jag hittade detta i affären och kom att tänka på en studie som visade att choklad och andra sötsaker förvisso har en positiv effekt på humöret, men en väldigt liten sådan.

I studien fick försökspersoner som genom filmklipp försatts i ett negativt känslotillstånd äta en bit choklad, och sedan mättes deras välbefinnande igen. Det visade sig att choklad kan dämpa negativa känslor och höja välbefinnandet men att effekten bara håller i sig i tre minuter – och bara om man tycker att chokladen är god.

Choklad är en med andra ord en extremt kortsiktig lyckohöjare.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB