Startsida / Inlägg

Vad ser du?

av Linnea Molander

Många rynkar på näsan åt det där med ”positivt tänkande” och tycker att man ska vara realist istället. Jag är inte heller förtjust i termen positivt tänkande eftersom den är luddig och inte särskilt konkret, däremot gillar jag att tänka lösningsfokuserat, leta efter möjligheter och att uppskatta sådant som är bra.

Det är faktiskt ganska naivt att tro att man kan vara realistisk. Hjärnan funkar nämligen inte så, den uppfattar bara det du säger åt den att leta efter. Det är därför tacksamhetsövningar och firande fungerar så bra eftersom de talar om för hjärnan att ”nu letar vi efter sådant som är bra”, vilket gör att det blir lättare att uppfatta sådana saker. Vad du fokuserar på påverkar vad du ser och i förlängningen hur du mår. Hur världen faktiskt ser ut har förvånansvärt lite med saken att göra.

Den här filmen visar det väldigt tydligt.

Och den här filmen är ännu lurigare.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB