Startsida / Inlägg

Lyckohetsen

av Linnea Molander

Ofta hör jag människor förfasa sig över lyckohetsen på nätet. Sociala medier, bloggar och statusuppdateringar handlar ofta om allt härligt som händer i människors liv. Det är vinglas i motljus, glada bebisar och gymselfies dagarna i ända. Många får en känsla av att det bara är yta, skryt och fasad.

Även i den analoga verkligheten är många mer intresserade av att visa upp sina framgångar, prylar och coola äventyr än att dela med sig av sårbara saker som problem, känslor och drömmar.

Men tro mig, det är inte bara du som har problem, känslor och drömmar. Det är bara väldigt väldigt mycket mer sårbart att dela med sig av sådant.

Allra läskigast är det att vara den som öppnar sig först. Men jag har upptäckt att det är värt det. Så jag testar. Ställer en lite för personlig fråga lite för snabbt, eller berättar något om mig själv. Då visar det sig direkt om den andra personen är öppen för att prata på det sättet eller inte. Gör hen det kommer vi nära varandra snabbt, annars förmodligen inte.

Om du tycker att människor pratar om för ytliga saker – byt ämne och börja prata om något som känns viktigare! Är du trött på glättiga statusuppdateringar – dela något personligt. Längtar du efter mer närvarande, sårbara och autentiska samtal – ta initiativ till sådana!

Det är du som bestämmer vad du pratar med människor om! 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB