Startsida / Inlägg

Ska vi leka?

av Linnea Molander

Jag ger ofta mina coachingklienter hemuppgifter som har att göra med att leka och busa mer. Många (vuxna) är så himla allvarliga, stressade och fokuserade på att prestera att lekfullheten helt glömts bort. Det är hemskt! Vi har en bild av att det är oseriöst att vara lekfull, humoristisk och lättsam – trots att forskning om hjärnan, välbefinnande och prestation klart och tydligt visar att det gör oss kreativa, utvilade och effektiva! Bland annat. Dessutom är det skoj och värdefullt i sig själv!

Som expert på lycka tycker jag tom själv ibland att jag kan låta lite väl hurtig och naiv när jag säger till människor att ha lite mer skoj så blir allt bättre. Men det stämmer ju! Går du genom livet med en allvarlig inställning till allt kommer det ge dig en helt annan upplevelse av livet än om du väljer att leka, busa, flirta och skoja i helt vardagliga situationer.

Härmed ger jag dig full tillåtelse att ha roligt! Skit i behovet av att verka cool och rädslan för att göra bort dig och testa att åka rutchbanan, busa med någon (gärna en såndär allvarlig person), skämta med en främling, gör ett glädjeskutt. Man får det! Det är skoj! Och viktigt.

bild-45Linnea bustroll 😉

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB