Startsida / Inlägg

Vardagstack

av Linnea Molander

När jag skulle åka tunnelbana häromdagen hörde jag ett ”tack” flyga genom huvudet när jag såg att det bara var 2 minuter tills mitt tåg kom. Och det slog mig att alla tacksamhetsövningar jag gjorde genom åren verkligen har gett resultat! Så pass att jag numera helt omedvetet uttrycker tacksamhet över de allra minsta saker.

När jag tappar något i golvet och det inte går sönder tänker jag tack. När  jag ser en vacker utsikt tänker jag tack. När jag uppskattar någon säger jag tack (tackade senast igår kassörskan i mataffären för att hon satt i kassan så jag kunde handla (vilket låter superkrystat men föll sig ganska naturligt eftersom hon pratade med kunden före mig om att hon hade tandvärk men jobbade ändå).

Och det sker numera helt automatiskt. Det finns så himla mycket att vara tacksam för och livet blir så mycket lyckligare när du gör dig själv medveten om det och tacksam för det. Det är inte självklart att vara frisk, leva i ett land utan krig eller ha fantastiska vänner. Vänta inte tills båset är tomt med att vara tacksam för kon. Börja direkt!

I början är det bra att ha en medveten tacksamhetsövning att göra för att få in vanan. Jag brukar rekommendera att föra tacksamehtsdagbok varje kväll och numera finns det ju appar till allt. För 7 kr kan du ladda ne appen Gratitude Journal.

Skärmavbild 2014-08-24 kl. 22.34.07

 

 

 

 

 

 

Skärmavbild 2014-08-24 kl. 22.35.51
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB