Startsida / Inlägg

Stressforskningsdagen 2015

av Linnea Molander

En bloggläsare hörde av sig och tipsade om Stressforskningsdagen 2015 som går av stapeln på Stockholms Universitet i morgon torsdag.

Du kan lyssna på en rad intressanta föreläsare och forskare som pratar om bland annat stress, hälsa och återhämtning. Läs mer och se hela schemat för dagen här. För den som inte kan vara på plats går föredragen att se på nätet.

Temat för i år är kvinnor, stress och sömn, vilket är både högaktuellt och viktigt. Såhär skriver Fredrika som mailade mig och tipsade:

Idag lider ju fler och fler unga kvinnor än någonsin som av otroligt hög stress, duktig-flicka syndrom och prestationsbaserad självkänsla – en nedåtgående spiral som har resulterat i alltfler sjukskrivningar i just denna grupp som annars borde vara bland de friskaste grupperna i samhället.

Psykisk ohälsa kopplat till ouppnåbara krav, framförallt hos unga kvinnor. Jag har ett stort egenintresse för detta då jag själv kämpar med sånt här, studerat det vid universitetet och i allt större utsträckning ser det hos mina väninnor, klasskompisar och framförallt kvinnliga släktingar.

Det talas för lite om det och folk har för lite kunskap om hur de kan identifiera och tackla både den interna och externa stressen. Stressforskningsinstitutet har som du säkert vet otroligt skicklig kompetens på det här området men deras material når inte ut till unga kvinnor som behöver det som mest.

 

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.53.30
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB