Startsida / Inlägg

Uppsnappat från smörgåsbordet

av Jonas Gustavsson

HockeyAllsvenskans upptaktsträff är över. Förutom att jag tryckt i mig för många kakor och någon kopp kaffe för mycket så lyckades jag också snappa upp lite information utöver att det nu blir målkameror i HockeyAllsvenskan. Det blev mycket snack om ditt och datt som kanske inte är bloggmaterial, men lite ska jag bjuda på.

***

Det talades om att Bofors try-outare Marcus ”Lillis” Nilsson skulle få besked om sin framtid i helgen. Tränaren Sam Hallam berättade att den domen istället kommer imorgon och något beslut har han inte än. Han och sportchefen Stefan Bengtzén skulle ägna hemresan till Karlskoga åt att fundera över talangens framtid i Bofors.

– Han är extremt talangfull, men har också sidor som han måste jobba med, sade Hallam.

Eftersom Bofors fyra kedjor känns gjutna på förhand tippar jag att Nilsson får stå på tillväxt i Sunne ett år till.

***

Anledningen till att Emil Mårtensson ratades i Västerås var enkel. Sportchefen Niklas Johansson ansåg att hans skridskoåkning inte höll och att han såg segare ut än i division ett. Därför blev det också respass.VIK-Niklas passade också på att berömma nye Marcus ”Messy” Jonsson och att Löven tydligen var besvikna på att han inte återvände till Umeå. Men så är det ju skillnad på HockeyAllsvenskan och division ett också.

Annars förklarade nye tränaren Mats Waltin att strategin med try-out-spelare var väl genomtänkt och att man ville testa något nytt. Några dörrar är inte stängda för nya spelare heller.

***

Rögle har i princip gjort klart med en ny sportchef. Roger Hanssons efterträdare lär presenteras inom kort, avslöjade klubbdirektören Peter Hedlund.

***

Jag lade ju in en slantTony Lagerström som Morakapten i vinter, men det blev ingen avkastning på den tippningen. Moratränaren Harald Lückner avslöjade istället att Niklas Fogström blir lagkapten i vinter… och tyckte det var naturligt eftersom den finske playmakern satt bredvid ex-kaptenen Greger Artursson i omklädningsrummet ifjol.

– Fast jag hoppas inte att det bara är därför som jag blir kapten, skrattade Fogström på sin finskklingande svenska.

Då är det bara Oskarshamn som ska presentera sin kapten. Det sker på en sponsorträff på torsdag. Och ja, det lär bli Stefan Pettersson, allt annat vore en stor skräll.

***

Det har varit lite spekulationer om Tingsryds och Oskarshamns något överfulla trupper. Och ja, några kommer att få lämna Oskarshamn innan säsongen är över, värvningen av Jonas Rönnberg spräckte budgeten och nu måste det skapas utrymme. Besked om vilka som får lämna ska komma efter träningsmatchandet.

Men däremot kör Tingsryd på med sitt material. Men det kan bli någon utlåning på backsidan sade sportchefen Anders Gustavsson.

***

Josh Soares var tydligen en dyr affär för Växjö. Enligt uppgifter ville han ha över 40 000 kronor i månaden. Vad han faktiskt fick vet jag inte, bara att tre företag gick ihop och finansierade honom.

***

Jag undrar forfarande när Mikael Brancalion ska signa med Sundsvall. Sportchefen Magnus Holmwall var lika förtegen som vanligt. Nåja, jag tror kråkan sitter på ett avtal snart.

***

Jag nämnde unge Trojabacken Joel Johansson tidigare. Tränaren Martin Karlsson tog tillfället i akt under upptaktsträffen och sade att 20-åringen var bästa spelare i gårdagens fight mot Tingsryd. Stora ord som lovar gott.

***

Och så bränner vi av några av de bästa och roligaste citaten från den obligatoriska tränarutfrågningen:

– Rinken är lika lång och bred i HockeyAllsvenskan som den varit när jag tränar på andra ställen, sade Borås Jens Gustavsson om hur det var att debutera som tränare i serien ifjol.

– Jag kan handla i affären och tanka på macken, men det är lätt att bli omtyckt när man vinner. Vi får se om jag får söka mig till byarna runtomkring för att handla i vinter, sade Mikael Tisell om hockeyintresset i Tingsryd.

– Vi gjorde klart truppen ganska tidigt och har fått träna ihop hela sommaren. Det vet jag inte senast när det hände i Örebro, det är nog det bästa nyförvärvet av allt, sade Örebros tränare Peter Andersson om säsongsuppladdningen.

– Det är en stor ålderskillnad på oss och det är nog vad jag behöver, sade Västerås Mats Waltin, 56, om att jobba med nye assisterande tränaren Bert Robertsson, 36.

– Det kommer att springa spelare ut och in i omklädningsrummet. Vi pratar och lånar från Brynäs, Skellefteå, Timrå och Modo. Och kanske Södertälje också, sade Sundsvalls tränare Pär Djoos om alla lån i laget.

***

Det var ganska många journalister på plats under upptaktsträffen så håll utkik i lokaltidningarna i veckan för jag tror att det kommer att bjudas på mycket gott. Jag har inte läst vad andra skrivit på nätet ännu, men suger upp det så småningom.

Medienytt förresten: Viasat-Niklas (Jihde alltså) flaggade för att det kan bli en comeback för HockeyAllsvenakan On Tour-bloggen.Välkommet i så fall.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB