Startsida / Inlägg

De bästa… och besvikelserna

av Jonas Gustavsson

Okej, då kör vi igång veckans lag och veckans anti-lag vilket fortgår under säsongen (om intresset och responsen blir tillräckligt stor vill säga).

Första utgåvan blir ett uppsamlingsheat av de sex första omgångarna, så här kommer: 

Veckans lag (vecka 37, 38, 39).

Målvakt: Michal Zajkowski, Örebro
Många målvakter har briljerat, men ”Zacke” har varit bäst. En räddningsprocent på 95,3 och ett snitt på 1,5 insläppta mål per match säger det mesta – och är också den grundläggande anledningen till Örebros sex raka segrar. 

Back: Daniel Ljungqvist, Oskarshamn
Inte den som syns eller hörs mest, men försvarsnestor i starkt startande Oskarshamn. Stabiliteten personifierad.

Back: Tommy Enström, Leksand
Jag gillar vad jag sett hittills: Enström överraskar som back, framförallt med sin fina rörlighet. Ingen OEL eller Thomas Rhodin, men fyller ändå ut det tomrummet skapligt.

Forward: Jens Bergenström, Leksand
Fjolårets axelproblem är ett minne blott, Bergenström har varit ruggigt bra i säsongsinledningen och den som drivit lagets offensiv.

Forward: Steve Saviano, Växjö
Snabbskrinnaren hade en lång uppstartssträcka ifjol, i år går det undan från början. Skapar massor för sig själv och sina kedjekamrater tack vare speeden. Plus att han levererar mål.

Forward: Nicklas Jadeland, Oskarshamn
Det snackas om Johan Ryno och Lukas Eriksson, men för mig är vinnarskallen och duracellkaninen ”Jade” katalysatorn som får trion att fungera. Visar upp en ruggig energi. Dessutom: sju poäng och +7 (varit inne på noll baklängesmål).

Hedersomnämnande: Poängsprutan Conny Strömberg som fortsatt levererar. Om det inte vore för avstängningen så hade poängkontot säkerligen innehållit ett par pinnar till.

***

… och så anti-laget (spelare som underpresterat och som måste snäppa upp sig):

Målvakt: Pontus Hansson, Borås
Har inte varit dålig, men inte heller glänsande. Jag trodde och tror på Borås i år, men då måste Hansson stiga fram och börja vinna matcher åt sitt lag. Det har varit sådär med det än så länge.

Back: Erik Lindberg, Mora
Värvad som försvarsnestor, men har inte visat något alls. Dessutom varit inne på åtta baklängesmål.

Back: Petter Rydén, Sundsvall
Av det jag sett har det inte varit speciellt bra. Schabblade inte minst i premiären. Dessutom varit inne på totalt nio minusmål.

Forward: Mikael Lidhammar, Bofors
Skaplig elitseriebrunkare i flera säsonger, men har kommit helt snett in i Bofors och inte gjort något avtryck alls. Bänkad mot Örebro senast också, om jag inte har fel.

Forward: Daniel Wessner, Bofors
Påstår att han inte känt sig helt kurant, och det har märkts på isen. Intensiteten finns inte där, och då tappar centern också sin främsta styrka.  

Forward: Fredrik Abrahamsson, Almtuna
Tidigare poängkung i Almtuna, poängspruta i Norge, men har inte hittat in i ”nya” Almtuna. Visar speed, men inget annat än så länge. 

Hedersomnämnande: Finske jättecentern Ossi Pellinen i Troja har mest sett trög ut så här långt. Fast matchen mot Oskarshamn senast var tydligen hans bästa hittills, men i närheten av landsmannen och lagkamraten Sami Sandell är han verkligen inte. 

***

Tänkte på alla målvakter i HockeyAllsvenskan.

Efter de första sex omgångarna är det ingen som har blivit sågad… inte vad jag sett, hört eller uppfattat i alla fall. Alla lag har det välbeställt på målvaktssidan, uppenbarligen. 

Bara en iakttagelse. 

***

Transfernytt:

Eftersom Alexander Ribbenstrand skadat sig på träning så lånar Västerås in Kim Lennhammer från Djurgården. Hur bra Kim är? Vet inte, såg honom bara vid något enstaka tillfälle ifjol. Vi får titta närmare på honom ikväll, då Västerås ställs mot Rögle i dagens enda match. Kampen sänds på S24.

Sedan så har Bofors backtrion Christian Carlsson, Peter Messa och Fredrik Ericson på skadelistan, så bli inte förvånade om klubben lånar in något ganska snart. Det är väl ingen vågad gissning att gamle bekantingen och Färjestadsbacken Markus Karlsson ligger bra till för en återkomst.

När vi ändå lyfter rykten så är ju Timrå-ratade före detta Malmö-, Oskarshamn- och Västeråsforwarden Andreas Valdix ute på marknaden igen. Tommy Salo och IKO är intresserade, men vore det klokt att rumstera om i ett fungerande lag?

I övrigt har inte jag hört så mycket på ryktesfronten, mer än att Troja tydligen vill ha in något nytt, om man nu har råd. Det gapar lite tomt i forwardsbesättningen med HV-lånet Johan Linnander långtidsskadad och med spelare som Patrik Kannerling och Ossi Pellinen som i mina ögon underpresterar.

Någon annan som vet något som är på ingång?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB