Startsida / Inlägg

Ny energi i bottenstriden

av Jonas Gustavsson

Då så: grattis Troja, ni är ikapp i bottenstriden!

Jag måste erkänna att det trodde jag verkligen inte. Ett tag låg man ju verkligen långt efter, mer än tio poäng om jag inte minns helt fel (det har nog ni trojaner bättre koll på…), radade upp 13 raka förluster och egentligen inget talade för smålänningarna. 

Innan jul började man dock spela bättre, och efter jul har man vunnit sex av tolv matcher. Det är bra, speciellt med tanke på den höst man haft. 

Och man har ju bra spelare: som min personlige favorit, retstickan och energispelaren Mikael Ahlén. Och stjärnskottet Joel Johansson, stjärncentern Sami Sandell och pucktrollaren Mattias Persson, för att nämna några. Bröderna Nilsson också förresten, tekniske Markus och intensive Mattias. 

Nu har Troja 38 poäng – lika många som Tingsryd och bara en efter Sundsvall. Och då har man också en match mindre spelad i sammandraget. Lite matchboll alltså. Eller man har det i alla fall i sina egna händer.

Nu ska jag inte ta något ifrån Troja – man har ju vunnit sina måstematcher mot just Tingsryd och Sundsvall de senaste veckorna – men en anledning till att laget fått kontakt är ju att konkurrenterna plockar typ noll poäng. 

Tingsryd: En straffvinst på de nio senaste matcherna. Totalt tre poäng på nio matcher. 

Sundsvall: Sju raka förluster. Noll poäng på sju matcher. 

Den formen är förödande för Tingsryd och Sundsvall. 

Jag har ju länge sagt att Tingsryd borde klara den här bottenkampen, men nu vet i fanken. Visserligen sägs det att spelet lyft lite i och med Joakim Fagervalls ankomst, men det syns inte resultatmässigt ännu, och det kanske bara är en minieffekt av en ny röst i båset. Tingsryd har stora, stora problem och är inne i en negativ spiral.

Samma sak med Sundsvall, som nu också tappat Modo-lånet Magnus Häggström. Sju raka nederlag och på de matcherna har man bara gjort 13 mål. Spelare som Niklas Zetterström och Mikael Simons är iskalla poängmässigt. 

Troja är ordentligt på gång, har fått in duktige målvakten Tommi Satosaari, fått tillbaka härföraren Sami Sandell från sjukdom och har en Mattias Persson som är glödhet. 

Snacka om att upplösningen i botten blir rafflande.

***

Mycket surr i Leksand nu.

Victor Rask skickad till juniorlaget, enligt egen begäran. Eller?

Och Jean-Luc Grand-Pierre skickas iväg till TPS Åbo. Lönedump säger Leksand, eller handlar det om att man vill få in en ny transatlant som är bättre? Klubben har ju redan entledigat Jussi Pesonen och Johan Alcén, så det borde ju finnas utrymme i lönebudgeten.  

***

Igår skulle jag ju posta min målvaktsranking men det blev ju sådär. Jag började fila på den under fredagen, justerade under lördagen, men när jag publicerade så hade den kvar sitt gamla datum och hamnade på fredagen. Och att ändra går ju inte i det här systemet. 

Nåväl, ni som missade det, kan ju kika tillbaka

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB