Startsida / Inlägg

”Inget som Gozzi och Guter kan”

av Jonas Gustavsson

Ah, underbar hockeykväll. Man känner att den HockeyAllsvenska säsongen är igång.

Och nu har jag fått lära mig att Niklas Anger är en citat-maskin. Jag var tvungen att ringa honom efter hans mål mot Rögle (okej, mest flax hela grejen, men ändå ett konstmål) och han hade både det ena och andra att bjuda på.

Och eftersom han satt i bilen med Patric Gozzi och Mattias Guter på väg till Stockholm så passade han på att leverera en passning:

– Målet var lite flyt, men det är inget som Gozzi eller Guter klarat av i alla fall, garvade han om sitt mål.

Sedan sade han att Almtuna pissade bort segern mot Rögle. Nja, det kanske var att ta i. Almtuna ska vara glada att inte Rögle förvaltade några av sina superchanser i andra perioden. Hade inte Linus Fernström hållt tätt där – eller Röglespelarna lyckats hålla ner sina skott – hade det kunnat sluta annorlunda.

Nåväl: Välkommen till HockeyAllsvenskan, Niklas Anger.

***

Örebro har en massiv offensiv arsenal i sitt lag. Och då har man inte börjat använda Emil Kåberg ännu.

Helt fantastiskt att man kan ståta med centrarna Henrik Löwdahl, Jared Aulin och Pär Edblom. De tre hade lätt varit förstecenter i nästan alla lag. Edblom tycker jag var grym idag mot Leksand, av det jag såg. Hans påpassliga segermål grädde på moset.

Där visade han att han kan vara en sniper. Men Edblom är det mesta: playmaker, tvåvägscenter.

Mitt stalltips är att Edblom lirar ES-hockey nästa säsong.

***

Jag hymlade ju för någon vecka sedan att Oskarshamn Nicklas Jadeland och Lukas Eriksson (nu i Malmö) var produkter av Johan Rynos genalitet ifjol. Idag visade ”Jade” något annat när han själv satte två baljor för Oskarshamn i solklara segern mot Troja/Ljungby.

25-åringen hade ju inte varit i närheten av de där 20 baljorna ifjol tidigare. Visst ska han tacka Ryno för ett gäng av kassarna, men idag visade duracellkaninen att han kan leverera på egen hand.

***

Att Ziga Pavlin gjort två mål är en väl en av få saker som Troja kan glädja sig åt? Utskåpade i seriens två första matcher. Kan bli jobbigt i Ljungby i vinter.

***

Ringde och checkade läget med Niklas Andersson som berättade att han inte kommer att spela i Poprad i vinter. Han ville spela i HockeyAllsvenskan, och det lär han få göra. Mitt tips är att det blir i gamla klubben Almtuna.

***

Mer Almtuna:

Bobo Simensen har fått för sig att sära på Fredrik Vestberg och Robert Kimby. Why?

De lirar power play ihop dock. Då small det direkt mot Rögle: snabb spelvändning, Kimby loss på kanten och perfekt flippmacka till Vestberg som forcerade in 1-0-pucken bakom en chanslös Jonas Fransson. Det målet borde väl vara en signal till Simensen om att två av seriens mest samspelta killar borde lira tillsammans?

Efter två raka torsk för Uppsalagänger så tror jag de är tillbaka tillsammans i nästa kamp.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB