Startsida / Inlägg

Sex dagar kvar

av Jonas Gustavsson

1 januari skrev jag ett inlägg och siade om vad klubbarna möjligen kunde tänka sig att agera i transferväg under januari månad. 

Nu är det bara sex dagar kvar innan deadline – och det har redan hänt en del och kommer säkert att hända mer.

Nedan en reflektion – lag för lag – med kommentaren jag gav 1 januari, vad som hänt sedan dess och en fundering om det kommer att hända något de kommande sex dagarna.

***

ALMTUNA

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Almtuna värvar inget mer. Blir det mot förmodan något så blir det en back.

SEX DAGAR KVAR: Almtuna har inte gjort något efter att forwardskvartetten Joachim Gellerstedt, Jimmie Kraft, Mikael Simons och Martin Karlsson anslöt till truppen. Någon ny back har det inte heller blivit, och nu när DIF-lånet Kim Lennhammer är på plats och Rickard Rollin-Carlsson visat att han kan vara backvikarie så lär det inte bli något mer värvat heller. Sitter lugnt i båten.

***

BORÅS

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Blir ingenting. Bombsäkert. Får sikta på att försöka behålla det man har, snarare. 

SEX DAGAR KVAR: Ingenting har hänt, och det är knappast en skräll med tanke på det ekonomiska läget klubben befinner sig i. Om något händer så är det någon som lämnar, ingen som tillkommer. 

***

KARLSKOGA

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Jo, det kan komma in en forward eller center. Men då ska det vara en spets: bredden finns redan. Anledningen? Klubben ser sin chans att skrälla hela vägen till elitserien.

SEX DAGAR KVAR: Ingen ny forward och det är ganska tyst ryktesmässigt också, men kanske kan Calle Berglunds knäskada göra att man letar upp den där saknade forwarden. Däremot har laget förstärkt defensiven med Luleålånet Marcus Fagerudd, 19 – men det är knappast ett namn som skrämmer kvalseriekonkurrenterna (om nu laget ens orkar hålla undan sin kvalseriebiljett, man har förlorat en hel del på sistone). 

***

LEKSAND

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Pelle Prestbergs skadeproblem, där man inte vet när han ska kunna spela igen, kan tvinga klubben att agera. Tippar att en forward kommer in innan januari är över.

SEX DAGAR KVAR: Det har inte hänt något ännu, men laget har en hel del skadeproblem och Pelle Prestberg är fortfarande inte i speldugligt skick. Tror fortfarande att en forward landas innan 31 januari. Kanske inte en storfräsare, men en bra lirare. 

***

MALMÖ

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Minst två spelare lämnar Malmö under januari och minst två tillkommer. 

SEX DAGAR KVAR: Ingen har försvunnit, en har tillkommit: den Timråratade och spelskicklige Marcus Högström som så sent som igår blev matchvinnare mot Karlskoga. Känslan är att mer kommer att hända i Malmö innan 31 januari – tipset om ytterligare en ny spelare står fast. Plus att någon eller några får lämna skeppet.

***

MORA

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Mora värvar inget. Så känns det i alla fall.

SEX DAGAR KVAR: Inget har hänt – mer än att klubben släppt Christoffer Bengtsberg och Dan Pettersson eftersom de inte platsar. Med åtta raka segrar i bagaget och en fungerande lagmaskin talar heller inte för att det kommer att ske något med truppen inom det närmaste. 

***

OSKARSHAMN

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Oskarshamn kommer värva en back. Inom kort. I övrigt sitter nog sportchef Roger Jönsson lugnt i båten.

SEX DAGAR KVAR: En ny back är landad i gamle bekante Tero Konttinen och därmed känns Oskarshamn nöjda med sin trupp. Laget är fullt manskap och klubben har ett gäng lirare utlånade som kan kallas hem om det uppstår skador.

***

RÖGLE

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Rögle håller sig kyliga och värvar inget mer. Spelartruppskrutet kommer istället läggas på att försöka signa upp talangerna man har.

SEX DAGAR KVAR: Som väntat så har man inte värvat, utan lagt krutet på att behålla sina nyckelspelare: i dagarna har Viktor Lindgren, Jesper Jensen och Alexander Lindqvist-Hansen signat nya avtal. Dock så har laget en tung trend just nu och frågan är om det skapar utrymme för en panikvärvning? I övrigt har laget släppt floppen Kirill Starkov samt så sent som idag Magnus Häggström, som inte levererat i paritet med klubbens förväntningar.

***

SUNDSVALL

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Signar en transatlantisk forward eller center innan januari är över. Jag vet, det låter inte typiskt Sundsvall, men ändå…

SEX DAGAR KVAR: Sundsvall har signat en transatlantisk forward i Ned Lukacevic som redan hunnit debutera. Lösa rykten säger att man söker vidare på transfermarknaden, men det känns tveksamt att man har ekonomisk kraft att hämta in mer. Noterbart är också att man lånat in SAIK-centern Oscar Lindberg under januari månad.

***

SÖDERTÄLJE

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Värvar två offensiva spelare under januari. 

SEX DAGAR KVAR: Forwarden och NHL-veteranen Fernando Pisani värvades, men tappade motivationen och försvann. Sedan har det inte kommit mer, men man har också gjort sig av med Greger Hanson. Med dem två borta bör det finnas medel att värva för – men frågan är om man hittar något. Tippar dock fortfarande att man landar en forward innan januari är över. 

***

TINGSRYD

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Värvar ingenting under januari. Tror man sitter ganska lugnt, och dessutom har man ett gäng juniorer som hoppat in och gjort det bra – och då tror jag hellre man satsar på dem än några legeknektar (för det fungerade ju inte ifjol). 

SEX DAGAR KVAR: Har inte värvat något och känslan är att man kör vidare med det man har. Vilket var väntat.

***

TROJA/LJUNGBY

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Nej, Troja värvar inget mer. 

SEX DAGAR KVAR: Jo, Troja värvade ju Örebroratade Henrik Björklund för att skapa bredd offensivt (fast det har blivit noll mål på fem matcher). Man har också signat upp backen Ziga Pavlin. Men nu händer det inte mer – laget har gått bra på sistone, har häng på playoff och behöver inte oroa sig för någon negativ kvalserie.

***

VÄSTERÅS

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Västerås kommer värva en center/forward innan månaden är över. 

SEX DAGAR KVAR: Lånade nyligen in SAIK-centern Joel Mustonen eftersom man är tunna på centersidan, speciellt nu när Marcus Söderkvist är skadad. Sportchefen Niklas Johansson har öppnat för ytterligare någon center, och jag tror det kommer innan 31 januari.

***

ÖREBRO

BLOGGEN TRODDE 1 JAN: Örebro kommer göra klart med en offensiv back. Offensivt har man redan ett överflöd av folk, så där kommer det inte hända något. 

SEX DAGAR KVAR: Örebro högg på LHC-ratade Johan Åkerman, men fick nobben. Nu är Dustin Kohn snart spelklar efter sin hjärnskakning (ett tag trodde man säsongen var över) och därmed kanske det inte blir någon backvärvning. Å andra sidan, Mikael Fahlander & Co har överraskat förr…

***

Vad har ni hört för rykten om spelare som är på gång till HockeyAllsvenskan?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB