Startsida / Inlägg

Veckans femma

av Linus Norberg

En nytt inslag här i bloggen, ”Veckans femma”, kommer att lanseras varje måndag för att plocka ut det bästa från den gångna hockeyveckan.

Inga krusiduller – här kommer säsongens första:


Pär Lindholm

Den Skellefteåfostrade 22-åringen har tagit en omväg till en ordinarie tröja i mästarklubben. Som junior lyckades han inte ta plats på allvar, lånades ut i flera omgångar (till dåvarande allsvenska Sundsvall, sedan division 1-laget Kiruna) och inför fjolårssäsongen skrev han på för Karlskrona – och gjorde braksuccé.
Inför den här säsongen värvades Lindholm tillbaka till Skellefteå och har nu svarat för tre mål på de två inledande SHL-matcherna. Och kallas numera för ”Pavel” bland lagkamraterna, ett smeknamn som syftar på Pavel Datsyuk.

Djurgårdens hemmapublik
I premiären mot Växjö låg fansen på en frekvens och decibelnivå som saknar motstycke. Stämningen var magisk och bar fram laget till seger. Djurgårdens främsta vapen är just publiken och till nästkommande hemmamatch, mot Leksand i Globen, har redan över 10 000 biljetter sålts.

Brynäs nya matchtröjor
I ett 2000-tal där klubbarna kletat på så mycket reklam på sina tröjor att man knappt ser vilken färg som finns där under, har Brynäs – i ett samarbete med Unicef – valt att satsa på helt reklamfria matchkläder. Dessutom i retro-anda. Jag lyfter på hatten och inser att Gävlelaget har seriens snyggaste tröja på, tja, 20 år. Tankarna för mig tillbaka till storhetstiden när Tord Lundström och grabbarna dribblade runt på isen och briljerade.

Johan Hult
HV 71:s nye sportchef knyckte först Calle Ridderwall, sedan lyckades han locka hem publikfavoriten Mattias Tedenby från NHL.
Och den senaste i raden: förre guldhjälten Teemu Laine.
Hult har fått en smakstart, värvningsmässigt, på sitt nya jobb och har byggt ett skrämmande lag offensivt – på pappret.

Mikael Tellqvist
Gammal är äldst. Att den gamla klyschan stämmer visade ”Tellan” i premiären mot Växjö. Så lugn, så trygg, så behärskad. Ett spel som man trodde han glömt kvar någonstans i en ishall i Toronto för en herrans massa år sedan.


PÅ BÄNKEN

Modo
Anders Forsberg är en trevlig och tillmötesgående hockeytränare. Men en aning naiv. Det visades när han fräckt gick ut inför säsongen och trodde Modo skulle vinna SM-guld. Men på pappret har klubben ett svagt lag och i de två inledande matcherna har laget varit fullständigt under isen. Hemmaförlust mot Örebro och förnedrat av Skellefteå. Nja, framtiden ser knappast lovande ut för Örnsköldsviks hockeystolthet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB