Startsida / Inlägg

Nu allsvenska stjärnor – nästa år SHL-spelare

av Linus Norberg

SHL-klubbarna har börjat bevaka hockeyallsvenskan allt hårdare de senaste åren när det kommer till att forma nästa års lagbyggen.
Steget har blivit naturligt och det är flertalet spelare som tagit klivet från näst högsta till högsta serien – och gjort succé.
Här är de allsvenska stjärnorna som kommer ta det steget till SHL till nästa säsong:

Lukas Bengtsson, b, Mora
En av hockeyallsvenskans absolut bästa backar och har burit Mora i vinter tillsammans med backkollegan Kevin Mitchell. Men klubbar kan redan nu ge upp hoppet om honom – Bengtsson är redan klar för Frölunda.

Jesper Olofsson, f, Karlskoga
Gjorde vad som kan vara årets mål mot AIK i Globen i mellandagarna. Ett riktigt solonummer. Olofsson jagas intensivt av förra klubben Modo, där lillebror Victor redan är en nyckelspelare.
Men även fler SHL-klubbar har blandat sig i jakten.

Robin Press, b, Södertälje
Leder Södertäljes interna poängliga, trots att han är back. Press har gjort en succéartad säsong hittills och bevakas av SHL-klubbar. Bland andra fanns Skellefteå på plats i en match mot AIK på Hovet i höstas och fick se 20-åringen göra en bra prestation.

Johan Alcén, f, Mora
Har varit skadedrabbad den här säsongen, men flytten till Mora för tre år sedan har varit ett lyft för honom. Producerat duktigt med poäng och var lagkapten i fjol. Jagas nu av förra klubben Brynäs, som hans pappa är målvaktstränare i, och som inte gav Alcén förlängt kontrakt efter säsongen 2007-08.

Jesper Jensen, f, Rögle
Dansk landslagsman som överraskat stort den här säsongen. 27-åringen är kaptensmaterial och duktig åt båda håll. Viktig motor i Rögles framgångar och lagets nyckelspelare i alla moment på isen.

Victor Ekarv, f, AIK
Imponerade stort inledningsvis och skrev i samma veva på ett kontrakt med Luleå till nästa säsong. Sedan kom succén av sig, men Ekarv är ändå en spännande talang.

Alexander Bergström, f, Karlskrona
Karlskrona har smugit upp i striden om en SHL-plats lite i skymundan. Och inte heller Alexander Bergström har fått de stora rubrikerna. Men 28-åringen har gjort en fantastisk säsong. Har aldrig spelat i högsta serien, men nu är det mer aktuellt än någonsin.

Robin Kovacs, f, AIK
Har fått ett stort genombrott och ledaren i AIK:s offensiva spel trots att han bara är 18 år gammal. Jagas av SHL-klubbar, men kan mycket väl också bli kvar i AIK för att mogna ytterligare. Formodligen JVM-spelare nästa säsong.

Frederik Storm, f, Malmö
Har växt ut till nyckelspelare i Malmö och den i laget som imponerat mest. Om inte Skånelaget går upp i SHL kommer ändå Storm att göra det till nästa säsong. Det borde vara givet.

Jacob Legace, f, Asplöven
En av hockey-Sveriges mest lyckades importspelare den här säsongen. Kanadensaren är tvåa i hockeyallsvenskans poängliga och är redan klar för spel i Luleå nästa säsong.

Marcus Eriksson, f, Vita Hästen.
Vita Hästen är säsongens kometlag och kapten Eriksson är spelaren som drivit laget. Tar ett jätteansvar. Däremot är han en klubbikon och det krävs förmodligen mycket för att han ska lämna moderklubben. Tar knappast steget över till rivalen Linköping.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB