Startsida / Inlägg

Karlskrona har det rätta flytet just nu

av Linus Norberg

Det blev en dramatik och matchutgång jag absolut inte såg komma.
AIK:s 2-0-ledning med fem minuter kvar var, till synes, hur säker som helst mot ett blekt uppträdande Karlskrona.

Sedan small det tre gånger från Alexander Bergströms klubba.

Pang, pang, pang och plötsligt hade Karlskrona vänt och vunnit matchen efter förlängning.

Jag har inte bestämt mig om det var makalöst starkt av laget att vända eller om det var en stor portion flyt. En kombination, kanske, men som väger över till det sistnämnda med tanke på att de fick 2-2-målet med sju sekunder kvar helt gratis av AIK-målvakten Robin Rahm.

Hur som helst. Hockeymatcher går ut på att vinna, oavsett om det är oförtjänt och osnyggt. Men jag blev ändå osäker på Karlskronas prestation efter den här 3-2-vinsten på Hovet.

Osäker på laget i slutspurten av serien.

Jag hörde och såg tränaren Per Hånberg prata i vår sändning, Hockeystudion, om vilken fartfylld ishockey Karlskrona spelar, att de ska vara som jobbiga insekter att möta.

Jag har sett hur Karlskrona kan vara det också, med egna ögon, men i kväll uppträdde spelarna snarare som slöa och klumpiga vattenbufflar som mest tycktes fiska efter utvisningar i form av att överdriva situationer, och straffades också mycket riktigt för det en gång.

De var tunga, visst, men inte särskilt jobbiga och helt utan den där farthockeyn Hånberg pratade om.

SHL-frossa?

Toppstriden tätnar och blir hårdare för varje omgång som går. När det nu drar ihop sig på allvar (fem omgångar kvar) är varje match livsviktig i kampen om att knipa en av de två första platserna som innebär direktfinal i bäst av fem matcher där vinnaren är klart för SHL nästa säsong.

Känslan är att verkligheten har kommit ikapp Karlskronaspelarna och i stället för att släppa alla tyglar och bara köra, som gjort laget framgångsrikt tidigare i vinter, har de börjat tänka efter. Att en SHL-plats bränns hetare än vad det gjort i hela klubbens historia.

Kommande vecka kommer Karlskronas öde också avgöras. En högintressant vecka. Då väntar just Västerås på hemmaplan på onsdag och Malmö borta på söndag och räkna med att Karlskrona kan addera en stor mental styrka i laget efter den här vändningen på Hovet.

Och laget har det rätta flytet – det kan de gå långt på.

***

AIK ligger riktigt pyrt till i tabellen och kvällens tapp var nog säsongens tyngsta.

Frågan är om inte Robin Rahms tavla när Karlskrona gjorde 2-2 med sju sekunder kvar kan ha förstört hela säsongen för AIK?

Nu blir det svårt att fixa det hockeyallsvenska kontraktet utan att tvingas kvala.

***

Alla klubbar runt om i Sverige borde ringa AIK innan de ska hylla en gammal profil.
När AIK hissade Mats Thelins tröjnummer i taket höll ceremonin nämligen nästan NHL-klass.
Snyggt och värdigt.
Och ”Mördaren” själv får också högsta betyg vad gäller talet. Han betonade hur viktigt det är att träna hårt och hans ord piskade också i gång stämningen bland de knappt 5 000 i publiken på Hovet.

Här ett axplock av Thelins tal:

– Hård träning gör dig till NHL-spelare. Ingenting annat. Jag visade alltid hjärta och engagemang. När matchen var slut var min tröja alltid grymt svettig.
– Det är inte tränaren som gör dig till NHL-proffs, inte heller morsan och farsan. Det gör är du själv som gör dig till NHL-spelare.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB