Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 14

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att titta in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till plats 1.


PLATS 14: RÖGLE

MÅLVAKTER: ++
> Lars Volden tog förvisso upp Rögle i SHL i våras, men han känns inte som en målvakt som kan stå på huvudet och rädda laget i högsta serien. Nu har han fått konkurrens av Oscar Dansk, tidigare juniormålvakt i Brynäs och JVM-succé, men han är ännu oprövad på den här nivån. Tidigare erbjöds han ett A-lagskontrakt av Brynäs, men nobbade och drog till Nordamerika i stället. Där blommade han aldrig ut som förväntat, utan det känns helt öppet om vem som nyper förstaspaden. Eller är det läge att inleda säsongen med ett delat ansvar?

BACKAR: +++
> Jag var beredd att ge Rögles backuppsättning endast två plus till en början, innan klubben nyligen landade värvningen av Ivan Baranka. En slovakisk back som spelade VM i våras samt OS 2014. Känslan är att han kommer göra skillnad. Annars osar det tuffhet om Rögles backsida, med bröderna Bibic – Alen och Almen – i bräschen. De kommer garanterat inte vika sig mot de mer namnkunniga motstånden vilket känns som en nödvändig ingrediens hos en nykomling.
Dominik Granak är den som får stå för skickligheten, men det måste vara någon som överraskar, och får ett genombrott, för att ge Rögles backuppsättning mer spets. Jesper Williamsson, kanske? Han har redan SHL-rutin med HV 71 och kan få en nytändning nu tack vare större förtroende.

FORWARDS: ++
> Här sticker egentligen ingen ut, utan kollektivet kommer få dra laget framåt i vinter. Enligt tränare Anders Eldebrinks utsago kommer Rögle spela ett aggressivt anfallsspel, inte stå i mittzonen och vänta ut motståndarens misstag, och forwardsuppsättningen har ingredienser för en sådan typ av hockey. En uppsjö karaktärer, Sebastian Wännström, Kelsey Tessier, Ludvig Rensfeldt, Taylor Matsson, Christopher Liljewall, kommer göra Rögle jobbiga att möta. Jordan Smothermans skarpladdade bössa kommer bli viktig för effektiviteten och att Jesper Jensen lyckas är en absolut nödvändighet. Han var en av hockeyallsvenskans bäste spelare i fjol, en tvåvägscenter som kommer att bli en motor i Rögles spel.

Totalt: 7 +

BB141127LT027
Jesper Jensen (till höger) blir en nyckelspelare när Jakob Lilja (till vänster) försvunnit.

NYCKELSPELAREN:
Jesper Jensen

GENOMBROTTET:
Jesper Williamsson

UTROPSTECKNET: Talangerna.
> 18-åringarna, backen Ludvig Claesson och forwarden Ludvig Elvenes, är två spännande talanger som lyfts upp från juniorlaget. De kan mycket väl ta en ordinarie tröja den här säsongen och är två egna produkter i ett lag som har elva importer.

FRÅGETECKNET: Målvakterna.
> Både Volden och Dansk är bra målvakter, men är duon verkligen så bra som det krävs för att rädda en nykomling? Jag är tveksam, mycket tveksam.

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:
Ivan Baranka, Dominik Granak – Jordan Smotherman, Jesper Jensen, Patrick Cehlin.


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. ?
13. ?
14. RÖGLE

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB