Startsida / Inlägg

Det kom ett argt mail… (varning för långt inlägg)

av Jenny Alexandersson

Jag får ofta mail och kommentarer från läsare. Det är enormt viktigt och värdefullt även om jag tyvärr inte hinner svara på alla.

De flesta mail är positiva, en del har frågor om kungligheterna och en del vill ge kommentarer till vad jag har skrivit.

I går kväll fick jag mail från en vd på ett stort svenskt företag som är världsledande inom sin business. Jag tänker inte hänga ut honom med namn, men ni får gärna ta del av mailkonversationen nedan. Hans kommentarer får mig nämligen att fundera på ett par saker…

Mannen är chef över ca 200 anställda och del i en koncern med nästan 20 000 anställda. Beter han sig på samma sätt mot sina anställda om de inte tycker och tänker på samma sätt som han själv? Vad har han för människosyn egentligen och använder han samma härskarteknik på dem han bossar över?

Mannen har miljoninkomst, en snygg jobbtitel och äger flera fastigheter – och kräver av mig att jag ska imponeras av hans ställning i samhället. Glöm det! Jag imponeras INTE ett dugg av människor som försöker utnyttja sin makt och position i samhället.

Den här mannen mailar mig från sin jobbadress vilket får mig att undra om han representerar hela koncernen i sina uttalanden. Alla stavfel är hans egna.

MAIL 1

Bästa ”journalist”

Läser man Din ”artikel” i dagens Aftonbladet så undrar man om vissa journalister inte har någon heder eller stolthet för sin utbildning eller värv. Faktafelen är så många och graverande så det är genant. Om Ni skall ha någon trovärdighet så skall ni nog överlåta dylika försök att prata med Prinsen till herrarna på ”rosa” avdelningen som förhoppningsvis kan skilja på rally och banracing, Stena Line och Silja Line, och att en (förnämlig) 8:e plats i Sveriges hetaste racing inte innebär någon pall/prisplats !

Önskas info om Prinsens privatliv så försök på annan plats än inför en stor tävling där koncentration kräves. Tom Svensk damtidning gör bättre ifrån sig här.

När du ser min titel i mitt undertecknande tänker du säkert ”kapitalist och utsugare” inte – oj här har vi en man som varit med och indirekt har ansvar att 60.000 munnar som skall mättas var dag. Frukost, lunch och middag. XXX-koncernen har idag 19.500 anställda och räknar man par m hemmavarande barn bliver siffran faktiskt så…

 Otroligt att en långvarig journalistutbildning leder till en sådan pinsam insats!


MITT SVAR MED MANNENS KOMMENTARER FRÅN HANS MAIL NR 2 I RÖTT

Hej XX

Tack för ditt mail.

Jag har skrivit en kolumn, inte en artikel. Vem bryr sig ? I en kolumn är man fri att tycka och ha en åsikt och det är också det jag gör i min text. Är Du verkligen så naiv – eller bara ”offer” för lägsta nivå i svensk press?  Vill du ge kommentarer om nyhetsartikeln så får du gärna kontakta de journalister som ansvarar för den. Någon Silja line har jag inte nämnt,  Då kanske Du skall taga Dig tid att läsa den tryckta versionen – eller har du andra som går in och petar i Din sörja ??? däremot är jag väldigt ledsen över att ha kallat racing för rally. Det är fel. Grattis till att upptäckt detta nu efter “alla race du påstått Dig varit med på”

Jag har följt kungafamiljen i snart åtta år och det är mycket sällan som man är med om sådana här utbrott. Jag har träffat prinsen tidigare under Carrera Cup och det har aldrig varit några problem. Det beror på att kungafamiljen är mycket medvetna om att när de deltar i offentliga sammanhang så gör det de i samspel med media. I offentliga sammanhang är de prins, prinsessa, kung och drottning. Inte en privatperson. 

Självklart har Carl Philip rätt att uttrycka känslor, bli arg eller förbannad. Men han gör det med vetskapen om att vi är där för att dokumentera tävlingen och prinsens insats FEL! Din ”kolumn” speglar just att Ni inte vare sig förstår eller hade avsikt att belysa Prinsens fina resultat på tävlingbanorna – nu total 10:a  i sammandraget av trettio startande – helt enligt plan…  – oavsett om han är på dåligt humör eller inte. Det här gäller inte bara Aftonbladets fotograf utan alla de fotografer som fanns på plats.

Och vad gäller ditt jobb så förstår jag inte vad det har med saken att göra – alla läsarmail eller kommentarer är välkomna. Jo det har stor betydelse som en liten väckarklocka som var mitt i prick hur Du tänkte ! En dag när du växt upp kommer du att förstå… Till dess är det kanske så att man måste traska i träsket några år innan man kan utöva det man förhoppningsvis är utbildad för

Vänliga hälsningar

Jenny

Same to you…. and kindly let this be the last in this conversation  –  (det var engelska)

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén & Joakim Ottosson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB