Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine firar sin födelsedag utomlands

av Jenny Alexandersson
madeleine.jpg

I dag firar prinsessan Madeleine sin 28:e födelsedag. Och för första gången på länge är hon inte hemma i Sverige firar med familjen. Sedan uppbrottet med Jonas Bergström har hon befunnit sig i USA tillsammans med sin nära vän Lovisa de Geer. De har semestrat i New York (där Lovisa bor) och i Miami och på Bahamas. Jag kan tänka mig att frånvaron från de kungliga plikterna har varit befriande för henne. Men det är många som ifrågasätter att prinsessan inte jobbar…

Jag anser att Madeleine måste få bestämma hur hon vill fira sin födelsedag själv. Det är inget offentligt firande, (det görs bara vid jämna år då man tar emot folkets grattisönskningar på borggården. Kronprinessans och kungens födelsedag firas däremot offentligt i Stockholm respektive Borgholm).

Jag tycker i så fall att det är mer tråkigt att hon inte var på plats vid nationaldagsfirandet. Det är ju den dag på året som kungafamlijen verkligen kan visa upp sig som viktiga symboler för Sverige. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB