Startsida / Inlägg

Att plåta små prinsar och sessor

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2012-02-15 kl. 10.35.58.jpg

Jag har fått frågan några gånger redan – hur kommer medierna att bete sig när Victoria och Daniels lilla bebis är född? En del verkar redan nu arga över att vi journalister och fotografer kommer att ”jaga” den lille/lilla. 

Nej, någon jakt efter den nyfödda har jag svårt att tänka mig att det blir. Jag gissar att Daniel och Victoria kommer att göra på samma sätt som sina danska och norska kollegor och ha ett fototillfälle i samband med att Victoria lämnar BB (om hon nu väljer att föda på sjukhus) eller att hovet skickar ut några pressbilder på den nyfödda som alla får använda. 

Men självklart finns det ett sug efter ”den första bilden” och jag vet att det finns fotografer (svenska och utländska) som vill försöka sig på att ta en första bild. Detta är hovet mycket medvetna om och de har naturligtvis det i baktankarna när de planerar för att ge Victoria en så ostörd och stressfri förlossning som möjligt. 

Skärmavbild 2012-02-15 kl. 10.35.36.jpg

När barnet blir lite äldre följer man troligtvis samma tradition som man gjorde när Victoria, Carl Philip och Madeleine växte upp. Man arrangerade fototillfällen i samband med högtider eller semestrar mot löfte att fotograferna lämnar familjen i fred resten av semestern etc. 

Skärmavbild 2012-02-15 kl. 10.36.37.jpg

Så här såg det ut för några dagar sedan när danska Frederik och Mary med familj bjöd in till ett fototillfälle i Verbier under sin skidsemester. 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB