Startsida / Inlägg

Därför var Sofia Hellqvist inte med på Madeleines förlovningsmiddag

av Jenny Alexandersson

När prinsessan Madeleine och Chris firade sin förlovning för snart två veckor sedan var Sofia Hellqvist inte med. Jag fick ett par kommentarer kring det här via mail, en del tror att det hade att göra med någon slags ovänskap mellan Carl Philips syster och hans sambo.

Nej så är det inte. Den 25 oktober, samma dag som prinsessans förlovning tillkännagavs, firade Sofia och hennes kollegor på Project Playground att verksamheten fyller två år i år. Sofia var på plats på centret i Sydafrika för att umgås och fira med personalen och barnen. Hon och Frida Vesterberg grundade organisationen tillsammans med syftet att ge barn i Kapstadens kåkstäder en meningsfull fritid – och att stärka deras självkänsla via lek och aktiviteter.

Enligt organisationens hemsida hade all personal klätt upp sig i klänning och smoking. Det serverades lammgryta och på scen uppträdde barn från olika grupper på centret, de spelade upp teaterstycken och dansade.

För att visa sin uppskattning bjöds sedan hela personalgruppen på centret i Langa på en weekend i Noordhoek som ligger en halvtimme utanför Kapstaden. De bjöds på god mat och Sofia var med och arrangerade lekar som var väldigt uppskattade. Här kan du läsa mer och se bilder från helgen. Man kan se att även Sofia var noga med att föreviga besöket med sin mobilkamera.

För att samla in mer pengar till Project Playground har Sofia ingått ett samarbete med fotografen Linnea Frank och designern Andrea Gruvmalm. De ska sälja t-shirts till förmån för organisationen.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Niklas Gustafsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB