Startsida / Inlägg

Kunglig update

av Jenny Alexandersson

Så vad har hänt i den kungliga världen på sistone?

I tisdags bjöd drottning Elizabeth in till galamiddag i Windsor för att hedra Kuwaits emir Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah som är i Storbitannien på statsbesök. Här kan du läsa drottningens tal under middagen. 

Emirens tre dagar långa statsbesök toppades med den här pampiga middagen. Sist en emir var på statsbesök i England var för 17 år sedan då emirens far träffade drottningen. Här kan du se ett filmklipp från middagen. 

Samtidigt var prins William och Kate i blåsväder under ett besök i Cambridge…

Kronprins Haakon och MetteMarit som har varit på officiellt besök i Indonesien i tre dagar avslutade sin resan onsdags kväll med att ta sig en titt på tempelanläggningen Borobudur i Yogyakarta. Under tre dagar har de besökt norska företag i landet och träffat presidenten och hans fru samt besökt en skola.

De fick traditionella klädedräkter knutna runt midjan. Snyggt? Mjaa…

Drottning Silvia gjorde en glittrande entré i Stockholms Stadshus i onsdags när Ridsportförbundet firade sitt 100-jubileum.

Fergie tog med sig båda döttrarna, prinsessorna Beatrix och Eugenie, på vimmelfest när Valentino Master of Couture Party öppnades. Utställningen i Sommerset House i London hyllar den italienska modedesignern Valentino och visar ca 130 av hans haute couture-plagg som burits av bland andra Jackie Kennedy Onassis, Grace Kelly och Gwyneth Paltrow.

I onsdags delade Prins Daniel ut Guldklubban, en utmärkelse som delas ut till styrelseordföranden i företag som utmärkt sig extra mycket i sitt jobb. Christina Stenbeck som är god vän till både Daniel och Victoria fick ett av priserna under lunchen på Grand Hôtel i Stockholm. Christina är ordföranden i Kinnevik.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB