Startsida / Inlägg

Máxima är Hollands svar på Victoria

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-10-15 kl. 09.57.02

Det blev ju ett ganska kort besök av det holländska kungaparet i Sverige igår. De gör snabba nedslag i de länder som ligger dem närmast som en del i den Eriksgata som nyblivna regenter ofta gör under sitt första år som kung/drottning. Det är inte som ett statsbesök och därför är programmen ganska komprimerade – och faktiskt lite tråkiga – under de här besöken.

På kvällen träffade jag det proffsiga teamet från det holländska kungliga tv-programmet Blauw Bloed för en intervju och det blev en riktigt trevlig pratstund. Programledaren Jeroen Snel berättade att Máxima är den mest populära kungligheten i Nederländerna och att de faktiskt kan märka en skillnad på tittarsiffrorna om hon är med i ett avsnitt eller inte.

Samma effekt har jag märkt när det gäller Victoria. Helt ovetenskapligt påstår jag att folk intresserar sig mer för henne, Daniel och Estelle än den övriga familjen just nu. Det märks i alla fall på de mail och telefonsamtal som jag får och som handlar om kronprinsessan. Hon är extremt omtyckt och det märks ju även på de mätningar kring kungahuset som gjorts de senaste åren.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB