Startsida / Inlägg

Kungaparet om Nelson Mandela

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-12-06 kl. 10.38.21

Det var med stor sorg jag läste tidningarna och lyssnade på nyheterna i morse. Nelson Mandela är död och han sörjs av miljoner människor världen över. Kungen och drottningen har alldeles nyss publicerat ett uttalande på hovets hemsida. Bilden här ovan togs under kungaparets statsbesök i Sydafrika 1997.

”Det är med stor sorg jag och min familj har mottagit beskedet att förre presidenten i republiken Sydafrika, Nelson Mandela, har gått bort.Som president var han en varmhjärtad, hängiven och beundrad statsman.

Drottningen och jag hade förmånen att träffa honom vid vårt statsbesök till Sydafrika 1997 och det var en stor glädje för oss att se honom och hans fru här som våra gäster två år senare. Vid dessa tillfällen gjorde han djupa, varma och bestående intryck på oss. Jag minns Nelson Mandelas extraordinära karisma.”

Skärmavbild 2013-12-06 kl. 10.37.51
 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB